Timo Ritakallio OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi, Reijo Karhinen siirtyy eläkkeelle

OP Ryhmän keskusyhteisön hallintoneuvosto on 20.9.2017 nimittänyt Timo Ritakallion, 55, OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi.

Ritakallio on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri, MBA ja tekniikan tohtori. Hän aloittaa uudessa tehtävässään maaliskuussa 2018. Nimityksen myötä Timo Ritakalliosta tulee myös OP Yrityspankki Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. OP Ryhmän pääjohtajana vuodesta 2007 toiminut Reijo Karhinen jää johtajasopimuksensa mukaiselle eläkkeelle täyttäessään 63 vuotta tammikuussa 2018.

Timo Ritakallio siirtyy OP Ryhmään Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta, jossa hän on toiminut varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä.

“Timo Ritakallio tuo OP Ryhmän johtoon mittavan määrän osaamista ja näkemystä, jota poistuu vuosikymmenen OP Ryhmää ansiokkaasti johtaneen Reijo Karhisen mukana”, toteaa hallintoneuvoston puheenjohtaja Jaakko Pehkonen.

“Uuden pääjohtajan valinnassa korostuivat Ritakallion strateginen ajattelu, johtamisominaisuudet ja laajat verkostot sekä hänen mittava kokemuksensa OP Ryhmästä. Ilmarisessa hankittu toimitusjohtajakokemus erityisesti varallisuudenhoidosta, kansainvälisestä rahoituksesta ja kotimaisesta yrityselämästä sekä yritysten uudistumisprosesseista on eduksi, kun viemme OP Ryhmää 2020-luvulle. Olen erittäin luottavainen siitä, että Karhisen 10-vuotiskauden aikana rakennettu menestys ja uudistuminen jatkuvat myös uuden pääjohtajan alaisuudessa”, jatkaa Pehkonen.

“OP Ryhmä on menestynyt viime vuosina erinomaisesti ja on vahvassa taloudellisessa kunnossa. Finanssiala elää suurta murrosta ja OP Ryhmä on muuttumassa strategiansa myötä entistä monialaisemmaksi toimijaksi. Otan pääjohtajan tehtävän vastaan innostuneena ja samalla nöyränä tunnistaen ne haasteet, joita tulemme yhdessä henkilöstön kanssa kohtaamaan tulevina vuosina”, sanoo OP Ryhmän tuleva pääjohtaja Timo Ritakallio.

Pääjohtajan tehtäviä hoitaa nykyisen pääjohtajan eläkkeelle jäämisen ja uuden pääjohtajan tehtävään siirtymisen välisen ajan pääjohtajan varamies, johtokunnan varapuheenjohtaja Tony Vepsäläinen.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.