Tradeka ostaa Med Groupin ONNI hoivan, ensihoidon ja julkisen terveydenhuollon palveluihin liittyvät toiminnot

Tradeka-Yhtiöt Oy on yhdessä Colosseum Dental Groupin kanssa allekirjoittanut sopimuksen Med Groupin koko osakekannan ostamisesta. Med Groupin enemmistöomistaja on pääomasijoittaja Adelis Equity Partners.

Tradeka tiedotti ostavansa Med Groupin kotiin vietävien palveluiden, ensihoidon ja julkisen terveydenhuollon palveluihinliittyvät toiminnot. Colosseum Dental Group ostaa puolestaan Med Groupin yksityisen suun terveydenhuollon liiketoiminnot.

Tradeka hankkii Med Groupin osaksi Tradeka-Yhtiöiden Omista ja kehitä -omistuskategoriaa, jossa Tradekan strategisena tavoitteena on toimia pitkäjänteisenä ankkuriomistajana kotimaisissa palvelualan yhtiöissä. ”Etabloituminen hoivasektorille tukee tätä strategiaamme ja on luontevaa Tradekan kaltaiselle valtakunnalliselle osuuskunnalle”, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro avaa yrityskaupan taustoja.

Med Group toimii ONNI-brändin alla ja se on yksi Suomen nopeimmin kasvavia sosiaali- ja terveydenhoitoalan yrityksiä. ONNI hoiva on Suomen suurin kotiin vietävien hoivapalveluiden tuottaja. Se on tällä hetkellä markkinajohtaja henkilökohtaisessa avustamisessa ja kasvaa voimakkaasti vanhusten kotihoidossa. Lisäksi yhtiö tarjoaa ensihoito-, hammaslääkäri- ja lääkäripalveluita julkiselle sektorille.

”Med Group saa Tradekasta uuden kotimaisen, pitkäjänteisen omistajan. Tämä mahdollistaa entistä voimakkaamman panostuksen palveluillemme kasvavilla sote-markkinoilla”, sanoo Med Groupin toimitusjohtaja Kari Virta.

Perttu Puron mukaan Tradeka uskoo kotiin vietävien palveluiden kasvavaan merkitykseen hoivasektorilla ja pitää tärkeänä myös sitä, että näiden palveluiden kysyntä kasvaa sote-uudistuksesta riippumatta. ”ONNI hoiva on tästä erinomainen esimerkki. Mitä useampi vammainen, pitkäaikaissairas, liikuntarajoitteinen ja vanhus saa mahdollisuuden asua omassa kodissaan sen parempi niin ihmisille kuin yhteiskunnalle. Med Group on nopeasti kasvava yhtiö, jonka palveluksessa on yli 3 000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista, jotka avustavat apua tarvitsevia väestöryhmiä pärjäämään arjessaan. Pitkäjänteisenä omistajana Tradeka tulee turvaamaan yhtiön kehittymisen maan johtavana kotiin vietävien hoivapalveluiden tuottajana jatkossakin”, Puro sanoo.

Med Groupin toimiva johto jatkaa tehtävissään yritysoston jälkeen. Kaupan vahvistuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.