Risto Lahti Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan toimitusjohtajaksi

Elintarviketieteiden kandidaatti Risto Lahti (28) Ilmajoelta on valittu tänään Atrian pääomistajien Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan yhteiseksi toimitusjohtajaksi. Valinnan tekivät osuuskuntien hallintoneuvostot Jyväskylässä. Risto Lahti aloittaa tehtävässään 1.8.2019. Risto Lahti on aiemmin toiminut vaikuttajaviestinnän konsulttina sekä viimeksi maa- ja metsätalousministerin erityisavustajana. Hänen toimipaikkansa ovat Seinäjoki ja Kuopio.

Risto Lahti ottaa tehtävän vastaan innolla: ”On hienoa päästä vakaiden ja menestyksekkäiden osuuskuntien johtoon. Toimitusjohtajan tehtävä on unelmien täyttymys, josta käsin on mahdollista olla mukana rakentamassa yhä parempaa tulevaisuutta suomalaiselle lihaketjulle. Osuuskunnat ovat historian aikana osoittaneet, että ne kykenevät toimimaan liha-alalla menestyksekkäästi, vaikka tehtävärooli on aikojen saatossa muuttunut.” Hän on myös iloinen omistajien yhteisestä tahtotilasta kehittää omistuksiaan vastuullisesti myös seuraavat vuosikymmenet.

Osuuskuntien toimitusjohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun tehtävää vuodesta 2003 alkaen hoitanut toimitusjohtaja Reijo Flink valittiin 1.1.2019 Atrian tytäryhtiöiden A-Tuottajat Oy:n ja A-Rehu Oy:n toimitusjohtajaksi. Flink jättää osuuskuntien toimitusjohtajan tehtävät 31.7.2019 ja toimii oman toimensa ohella osuuskuntien asiantuntijatehtävissä 31.10.2019 saakka. Flink on kiitollinen pitkästä työsarasta osuuskunnissa ja sanoo jättävänsä tehtävät sekä kiitollisena viljelijäkentälle, omistajille ja lähimmille työkavereille, tuntien samalla suurta haikeutta hienoja yhteisöjä kohtaan.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.