Ruralia-instituutti julkaisi “Osuuskuntaa perustamaan” -raportin

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti julkaisi Tytti Klénin ja Petteri Tiljanderin kirjoittaman Osuuskuntaa perustamaan -raportin. Raportti on OSKU – Yrittäjänä osuuskunnassa -hankkeen loppuraportti, mutta se toimii samalla myös tukena osuuskunnan perustamiseen.

“Pienosuuskunnan jäsenet voivat toimia hyvinkin yrittäjämäisesti ja itsenäisesti, mutta yhteistoiminta tuo yrittäjyyteen tiettyjä etuja. Näitä ovat jäsenten osaamisen yhdistäminen esimerkiksi markkinoinnissa tai uuden liiketoiminnan luomisessa, sekä kustannussäästöt, joita syntyy, kun yritystoiminnan yleisiä kustannuksia maksaa yhdessä useampi henkilö. Merkittävää on myös se, että osuuskunnan jäsenet yhteisönä rohkaisevat jäseniään käyttämään yritystoiminnassa kaikkia kykyjään parhaalla mahdollisella tavalla”, kuvaavat tekijät julkaisun tiivistelmässä pienosuuskuntien maailmaa.

Hanketta hallinnoi Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin Mikkelin toimipiste. Osatoteuttajana toimi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskus. Hanketta rahoittivat Europan unionin sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus

Osuuskuntaa perustamaan -raportti Helsingin yliopston Helda -tietokannassa.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.