Kansainvälistä osuustoimintapäivää 2022 vietetään 2. heinäkuuta

2. heinäkuuta osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät 100. kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). Kymmenen vuotta sitten YK:n kansainvälisestä osuuskuntien vuodesta, joka esitteli osuuskuntien ainutlaatuista panosta maailmasta paremman paikan tekemiseen, tämän vuoden Osuustoimintapäivän iskulause “Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa” toistaa kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teemaa.

– Osuuskunnat vastaavat YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin herätyshuutoon. Hän varoitti, että maailma on “kuilun reunalla – ja liikkuu väärään suuntaan” ja huudahti, että “palauttaakseen luottamuksen ja herättääkseen toivoa Tarvitsemme yhteistyötä, vuoropuhelua, ymmärrystä. Lähes kahden vuosisadan ajan osuuskunnat ovat vetäneet tähän suuntaan. Tätä korostettiin voimakkaasti 33. Maailman osuustoiminta konfrenssissa, jonka Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA järjesti joulukuussa 2021. Konfressissa keskityttiin siihen, kuinka osuuskuntien yhteinen identiteetti saa ne ryhtymään toimiin maailman ongelmien ratkaisemiseksi, totesi ICA:n pääsihteeri Bruno Roelants.

ICA kutsuu osuuskuntia kaikkialla levittämään sanaa siitä, kuinka ihmiskeskeinen liiketoimintamallimme, joka on saanut inspiraationsa yhteistoiminnallisista arvoista itseavun, omavastuun, demokratian, tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden sekä rehellisyyden, avoimuuden ja sosiaalisen eettisistä arvoista. vastuu ja toisista välittäminen rakentaa parempaa maailmaa.

Ympäri maailmaa, monilla eri talouden aloilla toimivat osuuskunnat ovat osoittaneet olevansa keskimääräistä kestävämpiä kriisejä vastaan. Ne edistävät taloudellista osallistumista, torjuvat ympäristön pilaantumista ja ilmastonmuutosta, luovat hyviä työpaikkoja, edistävät elintarviketurvaa, pitävät rahoituspääomaa paikallisissa yhteisöissä, rakentavat eettisiä arvoketjuja ja edistävät positiivista rauhaa parantamalla ihmisten aineellisia olosuhteita ja turvallisuutta.

– Osuustoiminta on ainoa yritysmalli, jolla on maailmanlaajuisesti sovitut periaatteet, jotka perustuvat yhteisten eettisten arvojen pohjalle, Bruno Roelants lisäsi.

ICA kehottaaosuuskuntia ympäri maailmaa valmistautumaan juhlimaan osuustoimintapäivää 2. heinäkuuta ja näyttämään maailmalle, kuinka osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.

Privacy Preference Center

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid