Asumisosuuskunta GeoHouse Älykylästä tietoturvallinen asuinalue

Vastuu Group ja Arctic Smart Village Oy aloittivat yhteistyön, jonka tavoitteena on luoda ja konseptoida tietoturvallinen asuinaluemalli. Pilotointi tehdään Utajärvelle rakennettavassa GeoHouse Älykylässä Pohjois-Pohjanmaalla. Tietoturvallisuus toteutetaan hyödyntämällä Platform Of Trustin harmonisoimaa dataa, sekä MyData -operaattoripalvelua. Kyseessä on Euroopan ensimmäinen MyDataan pohjautuva tietoturvallinen asuinalue.

GeoHouse Älykylä on ensimmäinen Arctic Smart Village Oy:n Älykylä® -konseptin mukaisesti rakentuva kestävän asumisen mallialue, jonka perusrakenne luo edellytykset toteuttaa tietoturvaratkaisuja uudella tavalla. Hiilineutraalille asuinalueelle rakentuu muun muassa oma aurinkoenergiaan pohjautuva energiantuotanto ja -jakelu, sekä Smart Grid. Koska alueen dataverkko ja älyratkaisut toteutetaan ja hallinnoidaan perustettavan osuuskunnan toimesta, voidaan tietoturvaa ja asukkaiden oikeuksia dataan parantaa merkittävästi.

Vastuu Group on ainoa suomalainen yritys, jolla on MyData -operaattorioikeudet. Muntiedot.fi-operaattoripalvelu tarjoaa tunnistuspalvelun ja selainpohjaisen suostumuslompakon, jossa luotettavilta palveluntarjoajilta tulleisiin henkilötietoihin liittyviin suostumuspyyntöihin voi vastata. Samalla palvelu tarjoaa läpinäkyvän ja käyttäjäystävällisen ratkaisun henkilötietojen käsittelyyn digitalisoimalla henkilötietojen suostumustenhallinnan ja käsittelyn. Ihmiskeskeisyys tietojenkäsittelyssä antaa asukkaille mahdollisuuden valita, mitä tietoja kolmansille osapuolille luovutetaan ja mitä ei.

Vastuu Groupin omistama Platform Of Trust on kehittänyt tietojen käsittelyyn tavan, jossa eri lähteistä tuleva ja eri muodoissa oleva data harmonisoidaan ja se on yhdistettävissä ja hyödynnettävissä. Harmonisoidun datan avulla voi luoda monipuolisempia palveluita ja kattavampia analyysejä, joka johtaa parempaan päätöksentekoon ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Asiakas päättää itse, missä tieto säilötään, mihin sitä käytetään ja kuka sitä voi hyödyntää.

Tiedote.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.