Metsä Group ja Oulun yliopisto tutkimus- ja koulutusyhteistyöhön kestävän metsäteollisuuden kehittämiseksi

Oulun yliopisto ja Metsä Group ovat tehneet kumppanuussopimuksen, jonka puitteissa syvennetään tutkimus- ja koulutusyhteistyötä kestävän metsäteollisuuden kehittämiseksi. Tavoitteena on lisätä vuorovaikutusta ja työelämäkosketusta opiskelijoiden ja yrityksen välillä. Yhteistyöhön liittyvät esimerkiksi vierailuluennot, yritysvierailut, diplomityöt ja harjoittelupaikat.

Yhteisten tutkimusprojektien teemoina ovat metsäteollisuuden epäorgaanisten sivuvirtojen hyödyntäminen esimerkiksi biotuotteiksi sekä autonomisten ratkaisujen ja automaattisen logistiikan kehittäminen puu-, sellu-, kartonki- ja sahateollisuudessa. Teknologian käyttöönoton kokeiluissa ja ratkaisuissa hyödynnetään yliopiston laajaa tutkimusosaamista 5G/6G-, IoT- ja kyberturvallisuudessa, robotiikassa, kuitu- ja partikkelitekniikassa sekä prosessitekniikassa.

”Metsä Group tarjoaa pitkäaikaisia ja moderneja työpaikkoja eri alojen osaajille. Haluamme varmistaa parhaat tulevaisuuden osaajat eri tehtäviimme, ratkaista teknologisia ja kestävän kehityksen haasteita sekä hyödyntää uusia ja aiempaa tehokkaampia teknologioita. Tutkimusyhteistyöllä luomme uutta osaamista ja vaikuttavuutta soveltamalla tutkimustuloksia käytäntöön”, kommentoi Metsä Groupin sellu- ja sahatavaraliiketoiminnan Metsä Fibren liiketoiminnan kehitysjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen

”Olemme iloisia pitkäjänteisen kumppanuuden vahvistumisesta Metsä Groupin kanssa. Yhteistyöllä tavoittelemme vaikuttavuutta ja uusia avauksia tutkimukselle, mahdollisuuksia soveltaa ja kokeilla käytännössä uusinta teknologiaa sekä työelämämahdollisuuksia opiskelijoillemme”, sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.