Metsä Group ja Oulun yliopisto tutkimus- ja koulutusyhteistyöhön kestävän metsäteollisuuden kehittämiseksi

Oulun yliopisto ja Metsä Group ovat tehneet kumppanuussopimuksen, jonka puitteissa syvennetään tutkimus- ja koulutusyhteistyötä kestävän metsäteollisuuden kehittämiseksi. Tavoitteena on lisätä vuorovaikutusta ja työelämäkosketusta opiskelijoiden ja yrityksen välillä. Yhteistyöhön liittyvät esimerkiksi vierailuluennot, yritysvierailut, diplomityöt ja harjoittelupaikat.

Yhteisten tutkimusprojektien teemoina ovat metsäteollisuuden epäorgaanisten sivuvirtojen hyödyntäminen esimerkiksi biotuotteiksi sekä autonomisten ratkaisujen ja automaattisen logistiikan kehittäminen puu-, sellu-, kartonki- ja sahateollisuudessa. Teknologian käyttöönoton kokeiluissa ja ratkaisuissa hyödynnetään yliopiston laajaa tutkimusosaamista 5G/6G-, IoT- ja kyberturvallisuudessa, robotiikassa, kuitu- ja partikkelitekniikassa sekä prosessitekniikassa.

”Metsä Group tarjoaa pitkäaikaisia ja moderneja työpaikkoja eri alojen osaajille. Haluamme varmistaa parhaat tulevaisuuden osaajat eri tehtäviimme, ratkaista teknologisia ja kestävän kehityksen haasteita sekä hyödyntää uusia ja aiempaa tehokkaampia teknologioita. Tutkimusyhteistyöllä luomme uutta osaamista ja vaikuttavuutta soveltamalla tutkimustuloksia käytäntöön”, kommentoi Metsä Groupin sellu- ja sahatavaraliiketoiminnan Metsä Fibren liiketoiminnan kehitysjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen

”Olemme iloisia pitkäjänteisen kumppanuuden vahvistumisesta Metsä Groupin kanssa. Yhteistyöllä tavoittelemme vaikuttavuutta ja uusia avauksia tutkimukselle, mahdollisuuksia soveltaa ja kokeilla käytännössä uusinta teknologiaa sekä työelämämahdollisuuksia opiskelijoillemme”, sanoo Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Groupin uudistava maankäyttö tähtää luonnon tilaa vahvistavaan kulttuurimuutokseen rakennetussa ympäristössä

Metsä Group on asettanut tavoitteekseen luonnon tilan vahvistamisen toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä. Nyt laaditut uudistavan maankäytön periaatteet ohjaavat suunnitelmien toteuttamista rakennetussa ympäristössä. Uudistavan maankäytön pilottivaihe käynnistyi viime vuonna Kemissä. Villi vyöhyke ry:n kanssa laaditut periaatteet ohjaavat biodiversiteettisuunnitelmien toteuttamista kaikilla Metsä Groupin 25 tehdaspaikkakunnalla lähivuosien aikana.

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Tilaa uutiskirje