Sustainalytics arvioi HKScanin vastuullisuusriskien hallinnan parhaan 8 prosentin joukkoon lähes 600 kansainvälisen elintarvikeyhtiön joukossa (sijoitus on 43. arvioiduista 579 yhtiöstä). Pakattujen ruokien tuottajista HKScan on samassa arviossa parhaan 4 prosentin joukossa (11/338). Sustainalyticsin uusin ESG-arvio HKScanista julkaistiin syyskuussa 2022.

”Olemme iloisia siitä, että tavoitteellinen vastuullisuustyömme näkyy myös näissä ESG-arvioinneissa. Edistämme HKScanin ruokaketjun vastuullisuutta aidoilla teoilla. Vastuullisuustyö luo perustan yhtiön strategialle: edistämme ihmisten ja luonnon hyvinvointia osana kannattavaa liiketoimintaa”, konsernin vastuullisuusjohtaja Hanna Lehtonen kertoo.

HKScanin vastuullisuustavoitteet on määritelty Ruokaa joka tekee hyvää -vastuullisuusohjelmassa. Yhtiön keskeinen tavoite on hiilineutraali ruokaketju vuoden 2040 loppuun mennessä. HKScan tekee ilmastotyötä koko ruokaketjussa maatiloilta kuluttajille yhdessä sopimustuottajien ja muiden kumppaneidensa kanssa.