Ny guide om god förvaltning i medlemsbaserade organisationer

Finlands Svenska Andelsförbund har publicerat en ny guide om god förvaltning i medlemsbaserade organisationer. Guiden är riktad speciellt till förtroendevalda men den lämpar sig för alla som arbetar i eller är intresserade av medlemsbaserade organisationer.

”Det finns flera särdrag i medlemsbaserade organisationer – andelslag, ömsesidiga försäkringsbolag och föreningar – som skiljer dessa organisationer från andra”, säger Andelsförbundets VD Kari Huhtala som är guidens författare.

”Dessa organisationer ägs och styrs av sina medlemmar, medlemmarna är jämställda enligt principen en medlem, en röst och styrning, kontroll och medlemsdemokrati hanteras genom speciella förvaltningsorgan som fullmäktige och förvaltningsråd”, tillägger han.

”Det finns särskilda behov av att beakta förvaltningen i medlemsbaserade organisation och guiden har uppstått av dessa behov”, konstaterar han.

Guidens produktion har huvudsakligen finansierats av Stiftelsen Finlandssvenska Jordfonden.

Tilläggsinformation: Kari Huhtala, kari.huhtala@pellervo.fi, tel. 040 8466 704

Mer om guiden: https://pellervo.fi/verkkokauppa/tuote/god-forvaltning-i-medlemsbaserade-organisationer/

Jaa artikkeli

Lue myös

Ungdomar som påverkare och beslutsfattare – hur ser framtiden ut?

Hur får man unga att engagera sig vid verksamheten i medlemsbaserade organisationer där existensen är baserad på medlemskap och deras engagemang? I dagens samhälle har unga människor många valmöjligheter. Vad har kooperativ och föreningar att erbjuda dem? Kom med i ett webbinarium där ungdomar och deras frågor står i centrum. Deltagande är gratis.

Integritetsinställningscenter

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid