Finnvera selvensi ja helpotti osuuskuntia koskevaa rahoitusmenettelyään

Finnvera on tehnyt viimeaikoina päivityksiä pk-osuuskuntia koskeviin rahoitustuotteisiin sekä hakumenettelyihin. Olemme koonneet ne tähän ohjeeseen.

Keskeiset parannukset ovat a) pankin tai muun rahoittajan mahdollisuus hakea Finnvera-takausta osuuskunnan puolesta b) takausosuus noussut 80 prosenttiin ja vakuusvaatimuksesta luovuttu c) takausprovisio laskenut 1,75 prosenttiin.

Alkutakausta ei osuuskunnille edelleenkään myönnetä. Finnvera-takaus ns. Fast track-menettelyssä tarjoaa kuitenkin lähes saman lopputuloksen, ainoastaan toimituspalkkio on alkutakausta korkeampi.

Rahoituksen hakumenettely

Osuuskunnalle voi hakea rahoitusta tekemällä rahoitushakemuksen Finnveran sähköisessä asiointipalvelussa. Myös pankki tai muu rahoittaja voi hakea Finnvera-takausta osuuskunnan puolesta (HUOM! tämä on merkittävä uudistus, aiemmin osuuskunnan piti hakea takausta itse)

https://online.finnvera.fi/kirjaudu

Finnvera-takauksen ehtoja yhtenäistetty Alkutakauksen kanssa

Osuuskunnalle ei myönnetä rahoitustukea Alkutakauksen muodossa, vaan Finnvera-takauksena. Tuotteiden hakumenettely on yhtenäistetty siten, että pankki voi hakea Finnvera-takauksen osuuskunnan puolesta kuten Alkutakauksessakin. Finnvera takauksen ns. fast track -menettelyssä (ks. https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille#toc–ota-ajoissa-yhteys-omaan-pankkiisi-) takausosuus on nostettu 80 %:iin ja vakuusvaatimuksesta on luovuttu. Ehto on sama kuin Alkutakauksessa. Finnvera-takauksen fast track -takauksen vuotuinen takausprovisio on alentunut 1,75 %:iin, joka on sama kuin Alkutakauksessa. Toimitusmaksu on Alkutakausta korkeampi eli noin 400 euroa (Alkutakaus 80 euroa). https://www.finnvera.fi/finnvera/uutishuone/uutiset/finnvera-alentaa-koronatilanteen-rahoitukseen-suunnattujen-takausten-hinnoittelua-merkittavasti

Lisätietoja: Finnveran puhelinpalvelu 029 460 2580, avoinna arkisin klo 09.00-16.15

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.