Pellervo-Seura ry:n tiedotteita

Agronomi Tarja Bäckman Brysseliin kotieläinasiamieheksi

  • toukokuu 16, 2017

Tyrnäväläinen agronomi Tarja Backman on nimitetty Pellervon, MTK:n ja SLC:n Brysselin toimistoon kotieläinasiamieheksi. Kotieläinasiamies vastaa suomalaisten maito-, liha- ja kananmunasektoreiden edunvalvonnasta omistajatuottajien ja maatalousosuuskuntien näkökulmasta.
Lue lisää »

Satakunnan Osuuskauppa liittyi Pellervo-Seuran jäseneksi

  • syyskuu 22, 2016

Satakunnan Osuuskauppa on liittynyt osuustoimintajärjestö Pellervo-Seura ry:n jäseneksi. Satakunnan Osuuskauppa on toimialueensa suurin osuustoiminnallinen yritys, se haluaa omalla toiminnallaan tukea ja edistää osuustoiminnallisen arvopohjan ja yritysmuodon tunnettuutta.
Lue lisää »

Uusi kirja tuottajaomisteisten yritysten johtamisesta

  • syyskuu 22, 2016

Toimitusjohtajalla on vuorineuvos Simo Palokankaan mukaan kaksi keskeistä asiaa, jotka hänen pitää hallita mahdollisimman hyvin. Ensiksi hänen pitää ymmärtää yrityksen menestyksen perustekijät ja tämän ymmärryksen avulla päästä yli päiväkohtaisten ongelmien.
Lue lisää »

SOK liittyi Pellervo-Seuran jäseneksi

  • kesäkuu 6, 2016

SOK on hyväksytty osuustoimintajärjestö Pellervo-Seura ry:n jäseneksi. SOK päätyi hakemaan seuran jäsenyyttä, koska se arvioi pystyvänsä näin parhaiten edistämään osuuskauppojen ja osuustoiminnallisen ajattelun kehitystä Suomessa.
Lue lisää »

Oppimisosuuskunnat tulevat

  • joulukuu 10, 2015

Toisen asteen koulutuksen oppilaitokset ovat löytämässä osuustoimintamallin yrittäjyyskasvatuksen välineeksi. Moniin ammatillisiin oppilaitoksiin sekä noin kymmeneen lukioon on perustettu osuuskunta yrittäjyyden ja työelämätaitojen oppimisen alustaksi.
Lue lisää »

Osuustoiminta-lehti 6/15 ilmestyi

  • joulukuu 2, 2015

Nyt ilmestyneen OT-lehden teemana on osuustoiminnan uudet avaukset. Lehdessä käsitellään mm. PTT:n tulevan toimitusjohtajan Iiro Jussilan näkökulmia johtamiseen, talven haasteita pohjoisen vakuutusyhtiöissä ja joulukinkun edelleen visusti pinnalla pysyvää kotimaisuusastetta.
Lue lisää »

Osuustoimintayritysten johtamisesta käsikirja

  • marraskuu 26, 2015

Uutuusteos auttaa osuuskunnissa tai keskinäisissä vakuutusyhtiöissä toimivia ihmisiä ymmärtämään osuustoiminnan omaa pelitapaa ja menestystekijöitä ja näin vahvistamaan otettaan osuustoimintayritysten strategisesta johtamisesta.
Lue lisää »

Valitse osuuskunta, valitse tasa-arvo

  • heinäkuu 1, 2015

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA Kansainvälisenä Osuustoimintapäivänä 4.heinäkuuta 2015: Tasa-arvo on sitä, että jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet hyötyä taloudellisesta ja yhteiskunnallisesta kehityksestä. Perustamalla osuuskuntia ihmiset ovat valinneet demokraattisen yritysmallin, joka edistää tasa-arvoa.
Lue lisää »

Tiedote: Osuuskuntien ja jäsenten verotusta koskevat muutokset

  • joulukuu 11, 2014

Eduskunta hyväksyi 11.12. pidetyssä täysistunnossa hallituksen esityksen osuuskunnan ylijäämänjaon verotusta koskevien säännösten muuttamisesta. Olennaisin muutos oli osuustoimintaväen voimakkaasti ajama matalasti verotetun ylijäämän alarajan nostaminen 2.500 eurosta 5.000 euroon
Lue lisää »

Pellervon valtuuskunnan kokouksessa tehtyjä valintoja

  • joulukuu 4, 2014

Pellervo-Seura ry:n valtuuskunta valitsi Brysselissä 4.12.2014 pidetyssä kokouksessaan valtuuskunnan nykyisen puheenjohtajan maanviljelysneuvos Timo Komulaisen Nurmeksesta sekä nykyisen varapuheenjohtajan toimitusjohtaja Seppo Rytivaaran Kajaanista jatkamaan tehtävissään vuoden 2015 ajan.
Lue lisää »