Investointi sähkökattiloihin pienentää Atrian Nurmon tehtaan lämmöntuotannon päästöjä merkittävästi

Uudet sähkökattilat ja energiavarastona toimiva lämpöakku otetaan käyttöön Nurmon tuotantolaitoksessa vuoden 2025 lopussa, mikä mahdollistaa entistä ympäristöystävällisemmän lämmöntuotannon. Investointi sähkökattiloihin pienentää Atrian Nurmon tehtaan lämmöntuotannon päästöjä merkittävästi.

Atrian energiainfran yhteistyökumppani Nevel Oy toteuttaa kahden sähkökattilan ja 100 MWh:n lämpöakun investoinnin Atrian Nurmon tuotantolaitokselle. Sähkökattiloiden teho on yhteensä 20 MW. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 7 miljoonaa euroa. Hankkeelle on myönnetty Euroopan unionin NextGenerationEU-rahoitusta. Investointi edistää Atrian hiilineutraalin ruokaketjun tavoitetta, ja se pienentää merkittävästi Atrian oman toiminnan päästöjä.

– Energiaa tuotetaan hybridimallilla, jossa hyödynnetään sekä olemassa olevia että uusia energianlähteitä. Hyödynnämme Nevelin laajaa osaamista tuotannon optimoinnista, jota tehdään mm. sähkön hinnan mukaan, energiavaraston kapasiteettia hyödyntäen. Sähkökattiloiden hankinta on tärkeä osa tätä kokonaisuutta, kertoo Atrian tuotanto- ja teknologiajohtaja Reijo Äijö.

Sähkökattila pienentää Nurmon tehtaan lämmöntuotannon hiilidioksidipäästöjä yli 30 prosenttia

– Tämä on meille hyvin merkityksellinen vastuullisuusteko. Uusien sähkökattiloiden myötä pystymme pienentämään merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja edistämään hiilineutraalisuustavoitettamme. Sähkökattilat ja lämpöakku ovat osa strategiaamme pienentää hiilijalanjälkeä ja parantaa energiatehokkuutta. Nurmon tehtaan lämmöntuotannon hiilidioksidipäästöt pienenevät yli 30 prosenttia, Äijö sanoo.

– Atria tekee tiivistä yhteistyötä Nevel Oy:n kanssa varmistaakseen, että käytössämme on energiantuotannon uusinta teknologiaa. Atria ja Nevel ovat yhteistyössä tunnistaneet ja priorisoineet kehityskohteita, jotka edesauttavat Atrian ruokaketjun hiilineutraaliuden tavoittamista. Yhteistyömalli mahdollistaa energiatehokkuutta edistävien toimenpiteiden toteuttamisen ketterästi.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Groupin uudistava maankäyttö tähtää luonnon tilaa vahvistavaan kulttuurimuutokseen rakennetussa ympäristössä

Metsä Group on asettanut tavoitteekseen luonnon tilan vahvistamisen toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä. Nyt laaditut uudistavan maankäytön periaatteet ohjaavat suunnitelmien toteuttamista rakennetussa ympäristössä. Uudistavan maankäytön pilottivaihe käynnistyi viime vuonna Kemissä. Villi vyöhyke ry:n kanssa laaditut periaatteet ohjaavat biodiversiteettisuunnitelmien toteuttamista kaikilla Metsä Groupin 25 tehdaspaikkakunnalla lähivuosien aikana.

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

Tilaa uutiskirje