Pellervon Päivän 2020 puhujat

PP2020-ylatunniste

Puhujaesittelyt

salonen

Arto O. Salonen on visionääri, tulevaisuustutkija, Itä-Suomen yliopiston yhteiskunta- ja kauppatieteellisen yliopiston apulaisprofessori sekä kasvatustieteen dosentti Helsingin yliopistossa, kestävän kehityksen dosentti Maanpuolustuskorkeakoulussa ja ekososiaalisen hyvinvointitutkimuksen dosentti Itä-Suomen yliopistossa. Lisäksi hän on Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapanelin jäsen. Hänen väitöskirjansa aihe oli ”Kestävä kehitys globaalin ajan hyvinvointiyhteiskunnan haasteena”.  Salonen on suosittu esiintyjä, jonka teemoja ovat uudistuva yhteiskunta, sivistys, kestävyysmurros, hyvinvointi ja transformatiivinen sosiaalipedagogiikka.

hurme

Annikka Hurme on toiminut Valion toimitusjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Samana vuonna alan ammattilaiset valitsivat hänet Vuoden Markkinointijohtajaksi.  Valiossa hän on työskennellyt eri tehtävissä vuodesta 1989 lähtien. Ennen toimitusjohtaja-aikaansa hän vastasi vuorotellen lähes kaikista Valion liike- ja konsernitoiminnoista. 

iiro-jussila

Iiro Jussila, PTT:n toimitusjohtaja toimi lokakuusta 2007 helmikuuhun 2020 Lappeenrannan-Lahden yliopisto LUT:n kauppakorkeakoulussa johtamisen ja organisoinnin professorina. Tärkeässä roolissa Jussilan työssä tuona aikana oli osuustoimintayritysten johtaminen.

Jussilan siirryttyä samaisen yliopiston teknilliseen tiedekuntaan tuotantotalouden osastolle ja professuurin suuntautuessa systeemiseen muutokseen on hyvä vetää yhteen, mitä osuuskuntien johtamiseen liittyviä johtopäätöksiä tuolta ajalta on tehtävissä.

anu-puusa

Anu Puusa toimii aineettoman pääoman professorina ja kauppatieteen laitoksen varajohtajana Itä-Suomen yliopiston kauppa- ja oikeustieteellises tiedekunnassaHän on Pohjois-Karjalan Osuuskaupan, Osuustoimintakeskus Pellervon ja Cooperatives Europen hallitusten jäsen 

 

aari

Veli-Pekka Ääri vastaa S-ryhmän viestinnästä, asiakkuuksista ja digitaalisista palveluista. Ennen 2011 alkanutta osuustoiminta-aikaansa hän toimi mm. mainostoimisto TBWA:n johdossa ja Elisalla. S-ryhmä julkisti tämän vuoden alussa uuden strategiansa, joka nojaa vahvasti osuustoiminnan merkityksen ja tiedostamisen kirkastamiseen.  

norro

Netta Norro työskentelee Suomen suurimman luovan alan työosuuskunnan johtotiimissä, vastuualueenaan muun muassa viestintä. Norro on monialainen ja käytännönläheinen kulttuurin kehittäjä. Hän on toiminut tuottajana kasvun paikoissa kulttuurikeskuksissa, tapahtuma-alalla, kansainvälisellä elokuva-alalla ja erikoisissa maailmankolkissa toteutetuissa tiede-taide -projekteissa. Norro on liittynyt Osuuskunta Lilithiin sen 35. jäsenenä vuonna 2007 ja ollut mukana ydinporukassa yrityksen koko merkittävän kasvun ajan. Lilithillä on tänä päivänä yli 400 jäsentä eturivin muusikoista av-alan moniosaajiin ja se täyttää ensi vuonna 25 vuotta.

hakala

Henri Hakala toimii osuustoimintayrittäjyyden professorina LUT-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen tutkimuskohteenaan ovat erityisesti yrittäjyys ja yritysten strategiatyö, työkalut ja yritysten ekosysteemit.  Hän johtaa liiketoiminnan tutkimusta myös mm. Suomen Akatemian / strategisen tutkimusneuvoston rahoittamassa www.packageheroes.fi hankkeessa joka tutkii elintarvikepakkaamisen tulevaisuuden ratkaisuja. 

koponen

Juha Koponen aloitti LähiTapiolan hallituksen puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Aiemmin hän on toiminut mm. lääketukkuri Tamron toimitusjohtajana sekä konsernijohtajana ja Veikkauksen toimitusjohtajana. Ennen LähiTapiolaa hän ehti toimia myös päätoimisesti isänsä perustaman perheyrityksen johtajana. Yritysmuotona osuustoiminta on hänelle uusi alue, pitkästä liike-elämän kokemuksesta huolimatta.

karhinen

Reijo Karhinen toimii työelämäprofessorina Itä-Suomen yliopiston kauppatieteen laitoksella. Hän oli OP-ryhmän pääjohtajana 2007-2018. Viime vuonna pääministeri kutsui vuorineuvos Karhisen tekemään raportin maatalouden tulevaisuudesta. Jatkoksi tälle työlle MMM kutsui koolle Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin, jonka puheenjohtaja Karhinen on.

 

koskinen

Satu Koskinen toimii Boardcoach Oy:n yrittäjänä sekä Boardman Oy:n partnerina. Hän on Boardman LJT:n (Liikkeenjohdollinen Tutkimusryhmä) hallituksen puheenjohtaja sekä useiden yritysten hallituksen jäsen. Satu on väitellyt tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2019, aiheenaan toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan suhde. Aikaisemmin hän on työskennellyt erilaisissa johtamistehtävissä, mm. S-ryhmän Jollas Instituutin rehtorina ja toimitusjohtajana.