Vi har fått utmärkta föreläsare till vårt forum. Vi förväntar oss deltagare från producent-, förädlings- och konsumentandelslag samt flera andra organisationer. Målet för forumet är att genom presentationer och diskussioner öka kännedomen om temat samt att öka växelverkan mellan deltagarorganisationerna.
Tillställningen hålls den 10.11.2015 klo 10-15 i hotell Presidentti, Södra Järnvägsgatan 4, Helsingfors.
Deltagaravgiften är 90 €. Ifall du också deltar i buffén är avgiften 150 €.
Anmälningar om deltagande ber vi om senast den 31.10.2015 på www.johtamiskoulu.fi / Ilmoittaudu.
Program:
9.30 Kaffe och te
10.00 Öppning
Lars Björklöf, ordförande för Finlands Svenska Andelsförbund FSA
Ska maten vara prisvärd eller värd sitt pris?
Verkställande direktör Hannu Krook, OK Varuboden-Osla Hlg
Verksamhetsledare Johan Åberg, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund
Diskussion och debatt, Mikael Jern
11.30 Fikapaus
12.00 Hur förbättra kommunikationen inom matkedjan?
Ordförande Örjan Brinkman, Sveriges Konsument
Hur klarar vi oss i den internationella konkurrensen?
Iiro Wester, Valio Ab, Executive Vice President, Sales
Diskussion och debatt
13.30 Paus
13.45 Vartåt riktar sig den europeiska livsmedelsindustrin – matmarknadens stora bild och drivkrafter
Tf verkställande direktör Perttu Pyykkönen, Pellervo Ekonomiska Forskning PTT
14.15 Finländsk matproduktion på den öppna marknaden
Jord- och skogsbruksutskottets ledamot Mats Nylund, Riksdagen
14.45 Avslutning, Verkställande direktör Kari Huhtala, Finlands Svenska Andelsförbund FSA
15-17 BUFFÉ