Matforum: Från jord till bord – Utmaningar inom matkedjan

Päivämäärä:

Vi har fått utmärkta föreläsare till vårt forum. Vi förväntar oss deltagare från producent-, förädlings- och konsumentandelslag samt flera andra organisationer. Målet för forumet är att genom presentationer och diskussioner öka kännedomen om temat samt att öka växelverkan mellan deltagarorganisationerna.

Tillställningen hålls den 10.11.2015 klo 10-15 i hotell Presidentti, Södra Järnvägsgatan 4, Helsingfors.

Deltagaravgiften är 90 €. Ifall du också deltar i buffén är avgiften 150 €.

Anmälningar om deltagande ber vi om senast den 31.10.2015 på www.johtamiskoulu.fi / Ilmoittaudu.

Program:

9.30 Kaffe och te

10.00 Öppning
Lars Björklöf, ordförande för Finlands Svenska Andelsförbund FSA

Ska maten vara prisvärd eller värd sitt pris?
Verkställande direktör Hannu Krook, OK Varuboden-Osla Hlg
Verksamhetsledare Johan Åberg, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund

Diskussion och debatt, Mikael Jern

11.30 Fikapaus

12.00 Hur förbättra kommunikationen inom matkedjan?
Ordförande Örjan Brinkman, Sveriges Konsument

Hur klarar vi oss i den internationella konkurrensen?
Iiro Wester, Valio Ab, Executive Vice President, Sales

Diskussion och debatt

13.30 Paus

13.45  Vartåt riktar sig den europeiska livsmedelsindustrin – matmarknadens stora bild och drivkrafter
Tf verkställande direktör Perttu Pyykkönen, Pellervo Ekonomiska Forskning PTT

14.15 Finländsk matproduktion på den öppna marknaden
Jord- och skogsbruksutskottets ledamot Mats Nylund, Riksdagen

14.45 Avslutning, Verkställande direktör Kari Huhtala, Finlands Svenska Andelsförbund FSA

15-17 BUFFÉ

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Osuuskuntien EU-vaikuttaminen

EU-vaalit lähestyvät: Miten osuuskuntien vaikuttamistyötä tehdään Brysselissä? Mitkä teemat ovat ajankohtaisimpia juuri nyt? Mari Kokon kanssa aiheesta keskustelemassa Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteisen EU-toimiston vetäjä Hanna Leiponen-Syyrakki ja MetsäGroupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen.   

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Osuuskunnan säännöt

Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mitä osuuskunnan säännöissä tulee ottaa huomioon? Miksi niiden laatimiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa ja ajatusta? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaa webinaarissa Pellervon lakiasianjohtaja Anne Kontkanen. Mukana myös yritysasiantuntija Matti Ketola Pellervosta. Tervetuloa mukaan! Osuuskunnan perustajan opas mallisääntöineen on saatavilla verkossa

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää? 

Kari Huhtalan väitöstilaisuus tuottajaosuuskuntien hallituksen jäsenten valinnasta

Pellervon osuustoimintajohtaja Kari Huhtala väittelee LUT-yliopistossa, aiheenaan tuottajaosuuskuntien hallinto. Kauppatieteiden johtamisen ja organisaatioiden oppialaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Paradoxes of Director Selection in Agricultural Co-operatives: Understanding Boards’ Conformance and Performance Roles (Hallituksen jäsenten valintaan liittyvät paradoksit tuottajaosuuskunnissa: hallituksen sovittamis- ja suorituskykyroolien ymmärtäminen). Vastaväittäjäksi Lappeenrannan kampuksella pidettävään tilaisuuteen saapuu norjalainen professori Morten Huse (BI Norwegian Business School).