FRÅN JORD TILL BORD -RUOKAFOORUMI HELSINGISSÄ 1.12.2016

Päivämäärä:

Tuotammeko yhä maailman laadukkainta bulkkia? Mistä löytyvät tulevaisuuden menestystuotteet, joista kuluttaja on valmis maksamaan?

Tule mukaan ruokaforumiin, jossa on paljon sisältöä tiiviissä paketissa! Kuulemme eurooppatason puheenvuoron, vieraaksi tulee puheenjohtaja Thomas Magnusson COGECAsta. SOK:n strategiajohtaja avaa tulevaisuuden ruokakaupan suuntia. Päivän päättää mielenkiintoinen talouskatsaus.

Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! Tilaisuuden järjestää Finlands Svenska Andelsförbund ja sen kieli on ruotsi, mutta jokainen osallistuja voi luonnollisesti käyttää omaa kieltään.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua PI-johtamiskoulun ilmoittautumisjärjestelmän kautta tästä. Ohjelma ja ruotsinkielinen kuvaus löytyy alapuolelta.

Lisätietoja: Kari Huhtala, kari.huhtala@pellervo.fi; 040 8466704


FRÅN JORD TILL BORD 2016 – HÄNGER VI MED I MORGONDAGENS LÖSNINGAR?

Producerar man bulk av världens högsta klass i vårt lantbruk? Eller ser man tecken på riktiga premiumprodukter?

Hurudan ser morgondagens mathandel ut? Var finns framtidens framgångsprodukter och för vad vill konsumenten betala?

De här frågorna skall man ställa nu då matpriserna fortsätter  att stagnera.

 

Kom med till forumet ”Från jord till bord 2016”! Nu är det dags för kritisk men innovativ sondering.

Vi har återigen detta år fått utmärkta föreläsare till forumet: experter från europanivån och hemlandet.

Vi förväntar oss deltagare från producent-, förädlings- och konsumentandelslag samt flera andra organisationer.

Målet för forumet är att genom presentationer och diskussioner öka kännedomen om temat samt att öka växelverkan mellan deltagarorganisationerna.

 

Tid: Den 1 december, 2016

Plats: Hotell Presidentti, Helsingfors

Pris: 125 €

Anmälningar: på adress www.johtamiskoulu.fi / Ilmoittaudu senast den 21 november 2016.

Organisatör: Finlands Svenska Andelsförbund och Sällskapet Pellervo

 

Program:

9.30 Kaffe och te

10.00 Välkommen, Lars Björklöf, ordförande för Finlands Svenska Andelsförbund FSA

10.15 Mathandel och digitalisering – hur handlar framtidens konsument? strategidirektör Sebastian Nyström, SOK

11.00 Eko Nu – REKO-ringar erövrar marknader, företagare Thomas Snellman, Pedersöre

Diskussion och debatt: Hänger producenterna med i utvecklingen? Moderator: Verkställande direktör Christer Granlycke

12.00 Lunch

13.00 Den europeiska matproduktionen i vägkorset, Thomas Magnusson, President för COGECA (den europeiska lantbrukskooperationsorganisationen)

13.45 Hur kan producentandelslag främja lantbrukarnas välmående – VD Jan Lähde, Dava Foods; styrelsemedlem i Sällskapet Pellervo

Diskussion och debatt

14.30 Nationalekonomisk översikt – har finländska företag konkurrenskraft? Ledande ekonom Penna Urrila, Finlands Näringsliv EK

15.00 Avslutning, Verkställande direktör Kari Huhtala, Finlands Svenska Andelsförbund FSA

Kaffe

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Päivä 2025

Pellervon Päivän 2025 teemana on: Osuuskuntien uusi aika! Arvopohjaisuus ja kiinnostus yritysten yhteiskunnallista roolia kohtaan ovat kasvaneet, ja vaatimus kohti kestävää ja uudistavaa taloutta voimistuu. Tämä avaa osuustoiminnalle mahdollisuuden erottua ja toimia jopa muutosjohtajana, sillä osuuskuntien ytimessä on kestävyys, kohtuullisuus ja yhteisöllisyys. Pellervon Päivässä haluamme keskustella siitä, miten nämä arvot näkyvät yritystoiminnassa ja ottavatko osuuskunnat

Tilaa uutiskirje