Laajakaistayhteyksiä ajava Suomen Seutuverkot Pellervon jäseneksi

Pellervo on saanut uuden yhteisöjäsenen, kun Suomen Seutuverkot ry:n hakemus hyväksyttiin yhdistyksen kesäkuun hallituksen kokouksessa. Yhdistykseen kuuluu yhteensä 46 valokuitua tarjoavaa tai tavoittelevaa toimijaorganisaatiota. Lisäksi sillä on 43 kannattajajäsentä, jotka ovat muun muassa teleoperaattoreita ja muita kaupallisia palveluntarjoajia sekä maakuntaliittoja. 

Suomen Seutuverkot ry perustettiin vuonna 2001 edistämään laajakaistaisten yhteyksien rakentumista Suomeen. Sen tehtävänä on edistää seutukuntien tasavertaista tietoyhteiskuntakehitystä. Yhdistys pitää yhteyksiä viranomaisiin ja edistää eri alueilla seutuverkkojen kehittymistä. Samoin yhdistyksen tarkoituksena on edistää oman alansa tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten ja tutkimusta harjoittavien koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Tärkeänä tehtävänä yhdistyksellä on seurata alan kehitystä sekä järjestää koulutusta ja tiedottaa.

Yhdistyksen perustamisasiakirjan allekirjoitti 20 yhteisöä ja yritystä eri puolilta Suomea, ja sitä voitaneen luonnehtia huomattavaksi edistysaskeleeksi suomalaisen tietoyhteiskunnan kehityksessä.

Seutuverkot ry:n varsinaisia jäseniä ovat seudulliset valokuituprojekteja koordinoivat ja projektivaiheiden jälkeen niiden ylläpidosta vastaavat yhtiöt, osuuskunnat, kunnat ja yhdistykset ympäri Suomen. Lisäksi mukana on henkilö- ja kannattajajäseniä, jotka haluavat olla mukana kehittämässä Suomea yhdenvertaisten verkkomahdollisuuksien maaksi. 

Lue lisää OT-lehdestä: Valokuitu tuo turvallisuutta maaseudulle (5.6.2024)

Jaa artikkeli

Lue myös