Linkkilista työkaluista vastuullisuustyön aloittamiseen

4FRONT Oy:n kehittämä maksuton yritysvastuun itsearviointityökalu. Tarjoaa yritykselle tilannekuvan vastuullistoiminnan nykytasosta, auttaa tunnistamaan kehityskohteita sekä mahdollistaa suoriutumisen vertailun muihin yrityksiin. Lisäksi työkalu tarjoaa käytännön vinkkejä yritysvastuun johtamiseen.

Ekokompassi on kaikille toimialoille sopiva kotimainen ympäristöjärjestelmä, joka tarjoaa suuren standardin edut pk-kokoisille toimijoille räätälöitynä. Kun haluat pienentää toimintasi ympäristövaikutuksia, ympäristöjärjestelmän avulla voit tehdä sen mitattavalla ja konkreettisella tavalla.

Kuinka huomioida eettisyys digitaalisissa palveluissa? Eettisen digitalisaation tulee olla osallistavaa, ottaa huomioon ihmisten hyvinvointi ja nähdä teknologia pikemminkin yhteistyössä ihmisen kanssa kuin ihmisen korvaajana. Goforen eettisen designin opas auttaa kohti eettistä muotoilua.

Suomen Yrittäjien ilmasto-oppaassa esittellään yksinkertaisia keinoja, joilla voi torjua ilmastonmuutosta yritystoiminnassasi.

Tapahtumajärjestäjä Factornovan lista, jonka avulla pääset alkuun vastuullisen tapahtuman suunnittelussa. Mukana on case-esimerkkejä.

Miten edistää kiertotaloutta ja mitkä ovat sen liiketoimintamahdollisuudet pk-yritykselle? Opas on räätälöity suomalaisille valmistavan teollisuuden yrityksille ja se antaa esimerkkejä seuraavista neljästä alasektorista: Koneet ja laitteet, Meri, Energia ja Kuljetus.

Hyvän Mitta -hankkeessa etsittiin tehokkaimpia tapoja ratkaista yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arvioinnin haastetta ja tulokset tiivistettiin Vaikuttavuuden jäljillä -oppaaksi. Oppaasta löytyy tietoa ja työkaluja sekä vaikuttavuutta tavoitteleville palveluntuottajille että rahoittajille.