Virtuaalinen talousseminaari

J.K. Paasikivi 150 vuotta

Suomen taloudellinen hyvinvointi

28.8.2020

Seminaaritallenne.

Löydät alempaa myös yksittäiset puheenvuorotallenteet.

Tapahtuma on yksi presidentti J.K. Paasikiven syntymän 150-juhlavuoden yhdestä päätapahtumista.

Seminaarin tarkoituksena oli tuoda laajasti esille Paasikiven vaikutusta eri aloilla. Hän oli kiinnostunut ihmisten oma-aloitteisuudesta hyvinvoinnin ja sivistyksen edistäjänä niin käsityöläisyyden, pienteollisuuden, kaupan kuin maataloudenkin aloilla.

Yksittäisen puheenvuoron tallenteeseen pääset klikkaamalla puheenvuoroa.

Juontajana toimi toimittaja Lauri Nurmi.

Järjestäjät: Paasikiven Nuorisokylän Säätiö ja Osuustoimintakeskus Pellervo yhteistyössä Paasikivi-Seuran ja Keravan kaupungin kanssa.

  • Paasikiven Nuorisokylän Säätiö tekee lastensuojelutyötä Keravan Paasikartanossa Paasikiven pitkäaikaisimman kodin ja museoidun työhuoneen pihapiirissä
  • Pellervossa Paasikivi toimi mm. järjestön ensimmäisenä lakimiehenä 1900-luvun alkupuolella ja oli vahvasti vakiinnuttamassa osuustoiminta-aatetta Suomeen.

Paasikiven elämäntyö -keskustelutilaisuus 29.8.2020

Keskustelutallenteeseen

Jukola, Paasikiven työhuonemuseo Kerava

Keskustelijoina
Professori Martti Häikiö
Kirjailija Kirsti Manninen
Suurlähettiläs René Nyberg
Dosentti Mikko Majander
Tohtori Juha Tarkka
Tohtori Hannu Immonen

 

TAUSTAA

J.K. Paasikivi tunnetaan presidenttinä, Suomen ulkopoliittiseen linjaan vaikuttaneena valtiomiehenä ja pankinjohtajana. Hän toimi kuitenkin useissa eri tehtävissä ja oli kiinnostunut asioista, mitkä ovat vaikuttaneet suuresti suomalaisen yhteiskunnan kehitykseen 1900-luvun kuluessa.

Paasikivi oli esimerkiksi 1900-luvun alkuvuosina vaikuttamassa useiden osuuskuntien perustamiseen toimiessaan Pellervon lakimiehenä.

Vuonna 1917 Paasikivi hankki Keravalta maatilan kokeillakseen Suomessa uusia maanviljelystapoja sekä edistääkseen suomalaisten omavaraisuutta. Maatila oli Paasikiven omistuksessa aina vuoteen 1953 asti.