Från jord till bord – Lösningar att förbättra lönsamheten

Päivämäärä:

Tiukka kilpailu ja vaativat tuotanto-olot haastavat ruokaketjua. Miten parantaa alkutuotannon kannattavuutta? Onko vienti todellinen mahdollisuus vai ikuinen lupaus?

Tarjoaako digitalisointi jotain ihan uutta? Tervetuloa Pellervon ja Finlands Svenska Andelsförbundin vuosittaiseen ”Från jord till bord” -seminaariin! Ohjelma kokonaisuudessaan on alla. HUOM. Voit osallistua myös osaan päivää, mutta kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Aika: 4.12.2017 klo 9.30-15

Paikka: Yrkesakademin Vasa, Vanha Vaasa, Kuninkaankartanontie 30 A

Osallistumismaksu on 90  €, Ilmoittautumiset pyydämme 25.11.2017 mennessä osoitteessa: https://pellervo-lv.creamailer.fi/survey/eba7z23dfoagr

Lisätietoa: Kari Huhtala, kari.huhtala@pellervo.fi, Puh. 040 8466704

Program

9.30 Kaffe och te

10.00 Välkommen, Lars Björklöf, ordförande för Finlands Svenska Andelsförbund FSA

10.10 Jordbrukets framtidsmöjligheter
Forskningsprofessor Heikki Lehtonen, Luke

10.50 Paneldiskussion om lantbrukets aktuella frågor:
ordförande Tomas Långgård, Österbottens Svenska Producentförbund
Utvecklingschef Niklas Wingren, KPO
VD Stefan Skullbacka, Närpes Grönsaker
VD Tom Åstrand, Österbottens Kött
– moderator: verksamhetsledare Jonas Laxåback, SLC

11.45 Lunch

12.45 Lantbruket digitaliseras – nya möjligheter att förbättra lönsamheten?
Styrelseledamot Henrik Wahlberg, Lantmännen

13.40 Hur nå bättre resultat på gården?
Direktör Mårten Vikberg, Korsnäs Andelsbank

14.25 Food Export – New Possibility or Eternal Promise?
Executive VP Ross Crittenden, Valio New Markets

15.00 Avslutning, Verkställande direktör Kari Huhtala, Finlands Svenska Andelsförbund FSA
Kaffe

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Cooperatives Europe event: Cultivating Sustainability. Advancing Efficient Agri-Food Value Chains

Eurooppalaisten osuuskuntien kattojärjestö Cooperatives Europe, kuluttajaosuuskuntien EuroCoop ja CO-FRESH-projektin kumppanit järjestävät tapahtuman: ”Kestävän kehityksen edistäminen: Tehokkaiden maatalous-elintarvikearvoketjujen kehittäminen”. Tapahtuma järjestetään EU-rahoitteisen CO-FRESH-hankkeen puitteissa ja tavoitteena on esitellä neljä uutta elintarvikearvoketjuja kehittävää innovaatiota. Ohjelma julkaistaan myöhemmin. Milloin: 31.3.2023 Aika: 10.30-14.00 CET Paikka: Bryssel (Copa-Cogecan toimisto) ja verkossa Ilmoittaudu mukaan.

Pellervon Päivä 2023 – Suomen uudistuminen

Talouden ja johtamisen seminaari 13.4. klo 13-16: Vuoden huipputapaaminen kaikille osuuskunnista kiinnostuneille. Keskiössä Suomen tulevaisuus ja osuuskuntien ihmisten johtaminen. Ilmoittaudu mukaan, helmikuun loppuun asti edullisemmin! Pellervon Päivän aamussa esittelyssä osuustoimintatutkimus ennen Osuustoimintakeskus Pellervon vuosikokousta. Lounaan jälkeen seminaari. Tule vain seminaariin tai koko päiväksi!

Pellervon Päivän aamu: Tutkimusesittely

Esittelyssä klo 9-10 uusinta tutkimustatietoa osuuskauppojen ja osuuspankkien johtamisesta ja hallinnosta. Anu Puusan (UEF) ja Pasi Sajasalon (JYU) puheevuorojen jälkeen toimitusjohtajan kommentti tutkimustiedon hyödyntämisestä, Henrik Karvonen, osuuskauppa EePee.

Pellervon vuosikokous

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokous on avoin kaikille, mutta äänioikeus on vain valtakirjalla toimivilla jäsenten edustajilla. Kokouksen päätteeksi kuullaan MTV3:n yhteiskuntatoimituksen päällikön Eeva Lehtimäen analyysi eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluita. Ennen kokouksta (klo 9) ohjelmassa on osuustoimintatutkimuksen esittely, jonne toivotaan runsasta osanottoa kokoukseen saapuvien keskuudesta.