Tuotammeko yhä maailman laadukkainta bulkkia? Mistä löytyvät tulevaisuuden menestystuotteet, joista kuluttaja on valmis maksamaan?
Tule mukaan ruokaforumiin, jossa on paljon sisältöä tiiviissä paketissa! Kuulemme eurooppatason puheenvuoron, vieraaksi tulee puheenjohtaja Thomas Magnusson COGECAsta. SOK:n strategiajohtaja avaa tulevaisuuden ruokakaupan suuntia. Päivän päättää mielenkiintoinen talouskatsaus.
Kaikki kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! Tilaisuuden järjestää Finlands Svenska Andelsförbund ja sen kieli on ruotsi, mutta jokainen osallistuja voi luonnollisesti käyttää omaa kieltään.
Tilaisuuteen voi ilmoittautua PI-johtamiskoulun ilmoittautumisjärjestelmän kautta tästä. Ohjelma ja ruotsinkielinen kuvaus löytyy alapuolelta.
Lisätietoja: Kari Huhtala, kari.huhtala@pellervo.fi; 040 8466704
FRÅN JORD TILL BORD 2016 – HÄNGER VI MED I MORGONDAGENS LÖSNINGAR?
Producerar man bulk av världens högsta klass i vårt lantbruk? Eller ser man tecken på riktiga premiumprodukter?
Hurudan ser morgondagens mathandel ut? Var finns framtidens framgångsprodukter och för vad vill konsumenten betala?
De här frågorna skall man ställa nu då matpriserna fortsätter att stagnera.
Kom med till forumet ”Från jord till bord 2016”! Nu är det dags för kritisk men innovativ sondering.
Vi har återigen detta år fått utmärkta föreläsare till forumet: experter från europanivån och hemlandet.
Vi förväntar oss deltagare från producent-, förädlings- och konsumentandelslag samt flera andra organisationer.
Målet för forumet är att genom presentationer och diskussioner öka kännedomen om temat samt att öka växelverkan mellan deltagarorganisationerna.
Tid: Den 1 december, 2016
Plats: Hotell Presidentti, Helsingfors
Pris: 125 €
Anmälningar: på adress www.johtamiskoulu.fi / Ilmoittaudu senast den 21 november 2016.
Organisatör: Finlands Svenska Andelsförbund och Sällskapet Pellervo
Program:
9.30 Kaffe och te
10.00 Välkommen, Lars Björklöf, ordförande för Finlands Svenska Andelsförbund FSA
10.15 Mathandel och digitalisering – hur handlar framtidens konsument? strategidirektör Sebastian Nyström, SOK
11.00 Eko Nu – REKO-ringar erövrar marknader, företagare Thomas Snellman, Pedersöre
Diskussion och debatt: Hänger producenterna med i utvecklingen? Moderator: Verkställande direktör Christer Granlycke
12.00 Lunch
13.00 Den europeiska matproduktionen i vägkorset, Thomas Magnusson, President för COGECA (den europeiska lantbrukskooperationsorganisationen)
13.45 Hur kan producentandelslag främja lantbrukarnas välmående – VD Jan Lähde, Dava Foods; styrelsemedlem i Sällskapet Pellervo
Diskussion och debatt
14.30 Nationalekonomisk översikt – har finländska företag konkurrenskraft? Ledande ekonom Penna Urrila, Finlands Näringsliv EK
15.00 Avslutning, Verkställande direktör Kari Huhtala, Finlands Svenska Andelsförbund FSA
Kaffe