”Osuustoiminta ja järjestötoiminta sosiaali- ja terveyspalveluissa” -tutkimusraportin julkistustilaisuus.

Päivämäärä:

Mitä mahdollisuuksia järjestöillä ja osuuskunnilla on sote-palvelutuottajina?

  • Paljonko järjestöjä ja osuuskuntia toimii nyt sote-palveluissa – miten sote-uudistus vaikuttaisi niihin?
  • Millaisia etuja ja haasteita järjestöillä ja osuuskunnilla on sote-tuottajina osakeyhtiöihin verrattuna?
  • Mitä poliittisia toimia järjestöjen ja osuuskuntien sote-toiminnan tukemiseksi tarvitaan – mihin niiden pitäisi itse ryhtyä?

Tervetuloa tutkimusraportin ”Osuustoiminta ja järjestötoiminta sosiaali- ja terveyspalveluissa” julkistustilaisuuteen! Raportin ovat laatineet Pellervon taloustutkimus PTT, Nordic Healthcare Group NHG ja Idekoop osuuskunta, ja tutkimus on osa valtioneuvoston tutkimus- ja selvitystoiminnan toteutusta (VNTEAS).

Aika: perjantai 1.3.2019 klo 9-12
Paikka: Osuustoimintakeskus Pellervo, neuvotteluhuone 6. krs., Simonkatu 6 (Maalaistentalo), Helsinki

Tilaisuuden ohjelma

Avaus
toimitusjohtaja Sami Karhu, Osuustoimintakeskus Pellervo

Tutkimuksen keskeiset tulokset
toimitusjohtaja Iiro Jussila, PTT
toimitusjohtaja Jarmo Hänninen, Idekoop
tutkimusprojektipäällikkö Laura Pitkänen, NHG

Kommenttipuheenvuorot
erityisasiantuntija Anne Perälahti, Suomen sosiaali ja terveys ry SOSTE
asiantuntija Eveliina Vigelius, Hyvinvointiala HALI ry

Keskustelu

Tilaisuuden ohjelmaan merkityt osuudet lähetetään suorana lähetyksenä Osuustoimintakeskus Pellervon YouTube-kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=leSLq-WyMTY

Ilmoittautumiset: viimeistään 27.2. aikana jarmo.hanninen@idekoop.fi , ilmoita mahdollinen erityisruokavalio.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Cooperatives Europe event: Cultivating Sustainability. Advancing Efficient Agri-Food Value Chains

Eurooppalaisten osuuskuntien kattojärjestö Cooperatives Europe, kuluttajaosuuskuntien EuroCoop ja CO-FRESH-projektin kumppanit järjestävät tapahtuman: ”Kestävän kehityksen edistäminen: Tehokkaiden maatalous-elintarvikearvoketjujen kehittäminen”. Tapahtuma järjestetään EU-rahoitteisen CO-FRESH-hankkeen puitteissa ja tavoitteena on esitellä neljä uutta elintarvikearvoketjuja kehittävää innovaatiota. Ohjelma julkaistaan myöhemmin. Milloin: 31.3.2023 Aika: 10.30-14.00 CET Paikka: Bryssel (Copa-Cogecan toimisto) ja verkossa Ilmoittaudu mukaan.

Pellervon Päivä 2023 – Suomen uudistuminen

Talouden ja johtamisen seminaari 13.4. klo 13-16: Vuoden huipputapaaminen kaikille osuuskunnista kiinnostuneille. Keskiössä Suomen tulevaisuus ja osuuskuntien ihmisten johtaminen. Ilmoittaudu mukaan, helmikuun loppuun asti edullisemmin! Pellervon Päivän aamussa esittelyssä osuustoimintatutkimus ennen Osuustoimintakeskus Pellervon vuosikokousta. Lounaan jälkeen seminaari. Tule vain seminaariin tai koko päiväksi!

Pellervon Päivän aamu: Tutkimusesittely

Esittelyssä klo 9-10 uusinta tutkimustatietoa osuuskauppojen ja osuuspankkien johtamisesta ja hallinnosta. Anu Puusan (UEF) ja Pasi Sajasalon (JYU) puheevuorojen jälkeen toimitusjohtajan kommentti tutkimustiedon hyödyntämisestä, Henrik Karvonen, osuuskauppa EePee.

Pellervon vuosikokous

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokous on avoin kaikille, mutta äänioikeus on vain valtakirjalla toimivilla jäsenten edustajilla. Kokouksen päätteeksi kuullaan MTV3:n yhteiskuntatoimituksen päällikön Eeva Lehtimäen analyysi eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluita. Ennen kokouksta (klo 9) ohjelmassa on osuustoimintatutkimuksen esittely, jonne toivotaan runsasta osanottoa kokoukseen saapuvien keskuudesta.