”Osuustoiminta ja järjestötoiminta sosiaali- ja terveyspalveluissa” -tutkimusraportin julkistustilaisuus.

Päivämäärä:

Mitä mahdollisuuksia järjestöillä ja osuuskunnilla on sote-palvelutuottajina?

  • Paljonko järjestöjä ja osuuskuntia toimii nyt sote-palveluissa – miten sote-uudistus vaikuttaisi niihin?
  • Millaisia etuja ja haasteita järjestöillä ja osuuskunnilla on sote-tuottajina osakeyhtiöihin verrattuna?
  • Mitä poliittisia toimia järjestöjen ja osuuskuntien sote-toiminnan tukemiseksi tarvitaan – mihin niiden pitäisi itse ryhtyä?

Tervetuloa tutkimusraportin ”Osuustoiminta ja järjestötoiminta sosiaali- ja terveyspalveluissa” julkistustilaisuuteen! Raportin ovat laatineet Pellervon taloustutkimus PTT, Nordic Healthcare Group NHG ja Idekoop osuuskunta, ja tutkimus on osa valtioneuvoston tutkimus- ja selvitystoiminnan toteutusta (VNTEAS).

Aika: perjantai 1.3.2019 klo 9-12
Paikka: Osuustoimintakeskus Pellervo, neuvotteluhuone 6. krs., Simonkatu 6 (Maalaistentalo), Helsinki

Tilaisuuden ohjelma

Avaus
toimitusjohtaja Sami Karhu, Osuustoimintakeskus Pellervo

Tutkimuksen keskeiset tulokset
toimitusjohtaja Iiro Jussila, PTT
toimitusjohtaja Jarmo Hänninen, Idekoop
tutkimusprojektipäällikkö Laura Pitkänen, NHG

Kommenttipuheenvuorot
erityisasiantuntija Anne Perälahti, Suomen sosiaali ja terveys ry SOSTE
asiantuntija Eveliina Vigelius, Hyvinvointiala HALI ry

Keskustelu

Tilaisuuden ohjelmaan merkityt osuudet lähetetään suorana lähetyksenä Osuustoimintakeskus Pellervon YouTube-kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=leSLq-WyMTY

Ilmoittautumiset: viimeistään 27.2. aikana jarmo.hanninen@idekoop.fi , ilmoita mahdollinen erityisruokavalio.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Osuuskuntien EU-vaikuttaminen

EU-vaalit lähestyvät: Miten osuuskuntien vaikuttamistyötä tehdään Brysselissä? Mitkä teemat ovat ajankohtaisimpia juuri nyt? Mari Kokon kanssa aiheesta keskustelemassa Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteisen EU-toimiston vetäjä Hanna Leiponen-Syyrakki ja MetsäGroupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen.   

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Osuuskunnan säännöt

Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mitä osuuskunnan säännöissä tulee ottaa huomioon? Miksi niiden laatimiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa ja ajatusta? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaa webinaarissa Pellervon lakiasianjohtaja Anne Kontkanen. Mukana myös yritysasiantuntija Matti Ketola Pellervosta. Tervetuloa mukaan! Osuuskunnan perustajan opas mallisääntöineen on saatavilla verkossa

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää? 

Kari Huhtalan väitöstilaisuus tuottajaosuuskuntien hallituksen jäsenten valinnasta

Pellervon osuustoimintajohtaja Kari Huhtala väittelee LUT-yliopistossa, aiheenaan tuottajaosuuskuntien hallinto. Kauppatieteiden johtamisen ja organisaatioiden oppialaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Paradoxes of Director Selection in Agricultural Co-operatives: Understanding Boards’ Conformance and Performance Roles (Hallituksen jäsenten valintaan liittyvät paradoksit tuottajaosuuskunnissa: hallituksen sovittamis- ja suorituskykyroolien ymmärtäminen). Vastaväittäjäksi Lappeenrannan kampuksella pidettävään tilaisuuteen saapuu norjalainen professori Morten Huse (BI Norwegian Business School).