Osuuskunta – Tulevaisuutta? -seminaari

Päivämäärä:

Mikä on osuustoiminnan tulevaisuus? Miksi ja milloin osuuskunta toimii parhaiten? Onko osuuskunnilla edellytyksiä kasvaa suuriksi toimijoiksi nykyaikana Miksi osuuskuntia perustetaan, miksi niitä lakkautetaan? Osuustoiminta elää vahvana suomalaisessa yhteiskunnassa. Täällä on useita sekä isoja että pieniä osuuskuntia ja uusia perustetaan jatkuvasti. Kehittyvissä maissa osuuskunta on usein toimivin yritysmalli epävakaiden markkinoiden ja suurten riskien hallinnassa. Toisaalta osuuskuntamallia on kritisoitu ja sen on väitetty olevaan sopimaton nykyiseen markkinataloustilanteeseen. Mitkä ovat osuuskuntien toimintaedellytykset ja mitä vaaditaan olosuhteilta? Onko osuuskunnilla paikkansa tulevaisuudessa vai ajavatko muut yritysmallit osuuskuntien edelle?

Pellervo ja Finnish Agri-Agency for Food and Forest Development järjestävät yhdessä kutsuseminaarin, jossa keskustellaan osuuskuntien tulevaisuudesta ja toimintaedellytyksistä nykyaikana ja tulevaisuudessa. Olet lämpimästi tervetullut seminaarin.

Ohjelma:

10.00 Seminaarin avaus ja tervetuloa, Kari Huhtala, Pellervo-Seura
10.10 ”Milloin osuuskunta on parhaimmillaan?” Professori Iiro Jussila, Lappeenrannan teknillinen yliopisto
10.25 ”Yritysten omistajuus ja osuuskuntien tehokkuus nykyaikana ja tulevaisuudessa” professori Timo
Korkeamäki, Hanken Svenska Handelshögskolan
10.40 ”Tuottajaosuuskuntien ominaisuudet ja kilpailuedut” professori Petri Ollila, Helsingin yliopisto
10.55 Tauko, kahvitarjoilu
11.05 Keskustelua aiheesta, fasilitaattorina Tiina Huvio, FFD
11.50 Loppusanat, toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervo-Seura

Ilmoittautumiset viimeistään 7.6. sähköpostilla osoitteeseen marika.malinen@ffd.fi.

 

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Osuuskunnan säännöt

Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mitä osuuskunnan säännöissä tulee ottaa huomioon? Miksi niiden laatimiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa ja ajatusta? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaa webinaarissa Pellervon lakiasianjohtaja Anne Ekonoja. Mukana myös yritysasiantuntija Matti Ketola Pellervosta. Tervetuloa mukaan! Osuuskunnan perustajan opas mallisääntöineen on saatavilla

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää?