Osuuskunta – Tulevaisuutta? -seminaari

Päivämäärä:

Mikä on osuustoiminnan tulevaisuus? Miksi ja milloin osuuskunta toimii parhaiten? Onko osuuskunnilla edellytyksiä kasvaa suuriksi toimijoiksi nykyaikana Miksi osuuskuntia perustetaan, miksi niitä lakkautetaan? Osuustoiminta elää vahvana suomalaisessa yhteiskunnassa. Täällä on useita sekä isoja että pieniä osuuskuntia ja uusia perustetaan jatkuvasti. Kehittyvissä maissa osuuskunta on usein toimivin yritysmalli epävakaiden markkinoiden ja suurten riskien hallinnassa. Toisaalta osuuskuntamallia on kritisoitu ja sen on väitetty olevaan sopimaton nykyiseen markkinataloustilanteeseen. Mitkä ovat osuuskuntien toimintaedellytykset ja mitä vaaditaan olosuhteilta? Onko osuuskunnilla paikkansa tulevaisuudessa vai ajavatko muut yritysmallit osuuskuntien edelle?

Pellervo ja Finnish Agri-Agency for Food and Forest Development järjestävät yhdessä kutsuseminaarin, jossa keskustellaan osuuskuntien tulevaisuudesta ja toimintaedellytyksistä nykyaikana ja tulevaisuudessa. Olet lämpimästi tervetullut seminaarin.

Ohjelma:

10.00 Seminaarin avaus ja tervetuloa, Kari Huhtala, Pellervo-Seura
10.10 ”Milloin osuuskunta on parhaimmillaan?” Professori Iiro Jussila, Lappeenrannan teknillinen yliopisto
10.25 ”Yritysten omistajuus ja osuuskuntien tehokkuus nykyaikana ja tulevaisuudessa” professori Timo
Korkeamäki, Hanken Svenska Handelshögskolan
10.40 ”Tuottajaosuuskuntien ominaisuudet ja kilpailuedut” professori Petri Ollila, Helsingin yliopisto
10.55 Tauko, kahvitarjoilu
11.05 Keskustelua aiheesta, fasilitaattorina Tiina Huvio, FFD
11.50 Loppusanat, toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervo-Seura

Ilmoittautumiset viimeistään 7.6. sähköpostilla osoitteeseen marika.malinen@ffd.fi.

 

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Työterveys ja työsuojelu pienosuuskunnassa -webinaari

Tule kuulemaan miten tehokkaasti huolehtia työntekijöiden terveydestä ja turvallisuudesta pienyrityksen toimintaympäristössä. Webinaarissa pureudutaan myös pienosuuskunnan työsuhteesiin liittyvän työterveyshuollon järjestämiseen ja työsuojelukysymyksiin. Mitä lakeja ja määräyksiä liittyy työsuojeluun, jotka myös pienissä yrityksissä pitää ottaa huomioon? Käytännön vinkkejä ja työkaluja, joilla varmistetaan, että osuuskuntasi noudattaa kaikkia voimassa olevia säännöksiä ja luo turvallisen työympäristön kaikille. Mitä työterveyshuolto ja

Osuuskuntien listautumisaamiainen

Listautuminen pörssiin on kiinnostava vaihtoehto kasvun ja kehittämisen rahoittamiseksi. Listautuminen kasvattaa yhtiön näkyvyyttä ja tuo toiminnalle jatkuvan, läpinäkyvän arvostuksen. Listautuneen yhtiön asiakkaat, sidosryhmät ja henkilöstö voivat luottaa yhtiön toiminnan ja raportoinnin avoimuuteen ja tehokkuuteen. Nasdaq Helsinki, Helsingin pörssi, on tukenut yhtiöiden kasvua ja pääomanhankintaa jo yli sadan vuoden ajan Suomessa. Nyt myös osuuskuntien listaaminen Nasdaq

Pellervon Päivä 2024

Pellervon Päivän teemana 2024 on Merkityksellinen muutos. Seminaarilavalla mm. Hannu Krook ja Juha Ruohola, Ilkka Halava, Anu Ubaud, Martin Nordell ja Niklas Jensen-Eriksen. Tilaisuuden juontaa Nina Hirvensalo.

Pellervon vuosikokous

Osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon vuosikokous järjestetään Pellervon Päivän yhteydessä. Vieraspuhujaksi saapuu työministeri Arto Satonen. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille Pellervon Päivän osallistujille. Ennen aloitusta tarjolla aamukahvi. Virallinen kokouskutsu lähetetään jäsenille erikseen. Ilmoittautuminen Pellervon Päivän ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoittaudut vain vuosikokousedustajaksi vuosikokoukseen ilmoittautuminen sähköpostitse toimisto@pellervo.fi.