Osuustoiminnan tunnettuus ja houkuttelevuus yrittäjyysvaihtoehtona –seminaari

Päivämäärä:

Tilaisuuden tavoitteena on käsitellä osuustoiminnan erityispiirteitä näkökulmista, jotka edistävät osuustoiminnan, sen arvojen ja periaatteiden tunnettuutta Suo-messa ja maakunnassamme.

Seminaarissa julkistetaan vuoden mittaisen tutkimus-hankkeen päätulokset. Hankkeen puitteissa on tutkittu myös yli 3600 pohjoiskarjalaisen nuoren eli tulevaisuuden yrittäjien yrittäjyys- ja osuustoimintatietämystä sekä -asenteita. Seminaarissa käsitellään myös osuustoiminnallisen yritysmuodon valinneiden yrittäjien kokemuksia, ja pohditaan kuinka osuustoiminnallisten yritysten omistajajäsenet ja henkilöstö kokevat osuustoimin-nan.

Tutkimustulosten lisäksi kuulemme seminaaripäivän aikana ajankohtaisia näkemyspuheenvuoroja elinkei-noelämän huipulta. SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä pohtii kilpailtua kaupan alaa S-ryhmän tulevaisuudennäkymien valossa. Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu kertoo lukujen valossa osuustoiminnan vaikuttavuudesta globaalisti ja kansallisesti. Hän myös kartoittaa, millaisen perinnön historian valossa osuuskuntatoimijat ovat jättämässä tuleville sukupolville. PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä puolestaan nostaa puheenvuorossaan esille osuustoiminnan merkityksen alueen elinvoimaisena säilymisen kannalta.

Toivomme tilaisuuden kiinnostavan kaikkia liike-elämän toimijoita, osuustoimintayrittäjiä, -johtajia ja -henkilöstöä, yrittäjyyden tukipalveluita tarjoavia organisaatioita sekä eri alojen opiskelijoita, opettajia, kouluttajia ja tukijoita. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Sitovat ennakkoilmoittautumiset tapahtumaan 15.4.2014 mennessä sähköisellä lomakkeella osoitteessa:
https://www.webropolsurveys.com/S/748FAC8CDE922FF1.par

Lisätietoja tapahtuman järjestävältä osuustoiminnan tunnettuus ja houkuttelevuus yrittäjyysvaihtoehtona -hankkeesta: http://www.uef.fi/fi/kauppatieteet/hankkeet

OHJELMA

12-12.15 Tilaisuuden avaus ja tervetuliaissanat
Anu Puusa, apulaisprofessori, Itä-Suomen yliopisto

12.15-12.30 Elokuvaesitys: Keskitetyin voimin (1949)

12.30-13 Onko Suomi tulevaisuudessakin maailman osuustoiminnallisin maa?
Sami Karhu, toimitusjohtaja, Pellervo-Seura

13-13.40 Tutkittu juttu: Miten osuustoiminta puhuttelee nuoria ja osuuskuntalaisia?
Anu Puusa, apulaisprofessori, Itä-Suomen yliopisto & Kirsi Hokkila, projektitutkija, Osuustoiminnan tunnettuus ja houkuttelevuus yrittäjyysvaihtoehtona – hanke

13.40-14 ”Mekastetaan yhdessä” – osuuskuntayrittäjyys
Jonna Tahvanainen & Piia Vattulainen, Osuuskunta Mekastamo

14-14.30 Kahvitauko

14.30-15 S-ryhmän tulevaisuudennäkymät
Taavi Heikkilä, pääjohtaja, SOK

15-15.30 Osuustoiminta alueen elinvoiman edistäjänä
Juha Kivelä, toimitusjohtaja, PKO

15.30-16 Päätössanat

 

 

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Cooperatives Europe event: Cultivating Sustainability. Advancing Efficient Agri-Food Value Chains

Eurooppalaisten osuuskuntien kattojärjestö Cooperatives Europe, kuluttajaosuuskuntien EuroCoop ja CO-FRESH-projektin kumppanit järjestävät tapahtuman: ”Kestävän kehityksen edistäminen: Tehokkaiden maatalous-elintarvikearvoketjujen kehittäminen”. Tapahtuma järjestetään EU-rahoitteisen CO-FRESH-hankkeen puitteissa ja tavoitteena on esitellä neljä uutta elintarvikearvoketjuja kehittävää innovaatiota. Ohjelma julkaistaan myöhemmin. Milloin: 31.3.2023 Aika: 10.30-14.00 CET Paikka: Bryssel (Copa-Cogecan toimisto) ja verkossa Ilmoittaudu mukaan.

Pellervon Päivä 2023 – Suomen uudistuminen

Talouden ja johtamisen seminaari 13.4. klo 13-16: Vuoden huipputapaaminen kaikille osuuskunnista kiinnostuneille. Keskiössä Suomen tulevaisuus ja osuuskuntien ihmisten johtaminen. Ilmoittaudu mukaan, helmikuun loppuun asti edullisemmin! Pellervon Päivän aamussa esittelyssä osuustoimintatutkimus ennen Osuustoimintakeskus Pellervon vuosikokousta. Lounaan jälkeen seminaari. Tule vain seminaariin tai koko päiväksi!

Pellervon Päivän aamu: Tutkimusesittely

Esittelyssä klo 9-10 uusinta tutkimustatietoa osuuskauppojen ja osuuspankkien johtamisesta ja hallinnosta. Anu Puusan (UEF) ja Pasi Sajasalon (JYU) puheevuorojen jälkeen toimitusjohtajan kommentti tutkimustiedon hyödyntämisestä, Henrik Karvonen, osuuskauppa EePee.

Pellervon vuosikokous

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokous on avoin kaikille, mutta äänioikeus on vain valtakirjalla toimivilla jäsenten edustajilla. Kokouksen päätteeksi kuullaan MTV3:n yhteiskuntatoimituksen päällikön Eeva Lehtimäen analyysi eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluita. Ennen kokouksta (klo 9) ohjelmassa on osuustoimintatutkimuksen esittely, jonne toivotaan runsasta osanottoa kokoukseen saapuvien keskuudesta.