Osuustoimintaviikko47 – Avausseminaari: Tulevaisuuden työ ja osuuskunnat

Päivämäärä:

Osuustoiminnan Kehittäjät – Coop Finland ry järjestää yhteistyössä Osuustoimintakeskus Pellervon kanssa Osuustoimintaviikko47:n avausseminaarin aiheesta

TULEVAISUUDEN TYÖ JA OSUUSKUNNAT

Aika: maanantai 18.11. klo 13-15
Paikka: Kabinetti 7, Osuustoimintakeskus Pellervo, Simonkatu 6, Helsinki
Suora lähetys verkossa: https://www.youtube.com/watch?v=RuV2sMIK24M (jää myös tallenteeksi)

Seminaarissa käsitellään työn murrosta ja siihen liittyviä ilmiöitä meiltä ja maailmalta, ja kuinka etenkin työntekijäomisteiset osuuskunnat voisivat edistää vastuullista ja osallistavaa työelämää. Yksi keskeinen kysymys on, voivatko osuuskunnat olla ratkaisu epätyypillisten työsuhteiden ja alustatyön ongelmiin? Entä voimmeko valmistaa nuoria osuustoimijoiksi?

Seminaari on paneelimuotoinen, ja siihen osallistuvat ekonomisti Antti Koskela STTK:sta, tutkija ja yhteiskunnallisen yritystoiminnan selvityksen laatija Harri Kostilainen DIAK:sta, vanhempi tutkija ja Osuustoiminnan Kehittäjät – Coop Finland ry:n hallituksen jäsen Eliisa Troberg, osuustoimintajohtaja Kari Huhtala Osuustoimintakeskus Pellervosta sekä puheenjohtaja Jarmo Hänninen Osuustoiminnan Kehittäjät – Coop Finland ry:stä.

Tila on rajallinen, joten ilmoittaudu ennakkoon jarmo.hanninen@idekoop.fi

Samaan sähköpostiosoitteeseen voit laittaa teemaan liittyviä kysymyksiä ja näkemyksiä.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Cooperatives Europe event: Cultivating Sustainability. Advancing Efficient Agri-Food Value Chains

Eurooppalaisten osuuskuntien kattojärjestö Cooperatives Europe, kuluttajaosuuskuntien EuroCoop ja CO-FRESH-projektin kumppanit järjestävät tapahtuman: ”Kestävän kehityksen edistäminen: Tehokkaiden maatalous-elintarvikearvoketjujen kehittäminen”. Tapahtuma järjestetään EU-rahoitteisen CO-FRESH-hankkeen puitteissa ja tavoitteena on esitellä neljä uutta elintarvikearvoketjuja kehittävää innovaatiota. Ohjelma julkaistaan myöhemmin. Milloin: 31.3.2023 Aika: 10.30-14.00 CET Paikka: Bryssel (Copa-Cogecan toimisto) ja verkossa Ilmoittaudu mukaan.

Pellervon Päivä 2023 – Suomen uudistuminen

Talouden ja johtamisen seminaari 13.4. klo 13-16: Vuoden huipputapaaminen kaikille osuuskunnista kiinnostuneille. Keskiössä Suomen tulevaisuus ja osuuskuntien ihmisten johtaminen. Ilmoittaudu mukaan, helmikuun loppuun asti edullisemmin! Pellervon Päivän aamussa esittelyssä osuustoimintatutkimus ennen Osuustoimintakeskus Pellervon vuosikokousta. Lounaan jälkeen seminaari. Tule vain seminaariin tai koko päiväksi!

Pellervon Päivän aamu: Tutkimusesittely

Esittelyssä klo 9-10 uusinta tutkimustatietoa osuuskauppojen ja osuuspankkien johtamisesta ja hallinnosta. Anu Puusan (UEF) ja Pasi Sajasalon (JYU) puheevuorojen jälkeen toimitusjohtajan kommentti tutkimustiedon hyödyntämisestä, Henrik Karvonen, osuuskauppa EePee.

Pellervon vuosikokous

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokous on avoin kaikille, mutta äänioikeus on vain valtakirjalla toimivilla jäsenten edustajilla. Kokouksen päätteeksi kuullaan MTV3:n yhteiskuntatoimituksen päällikön Eeva Lehtimäen analyysi eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluita. Ennen kokouksta (klo 9) ohjelmassa on osuustoimintatutkimuksen esittely, jonne toivotaan runsasta osanottoa kokoukseen saapuvien keskuudesta.