Paasikivi talousmiehenä -seminaari 28.8.2020

Päivämäärä:

Virtuaalinen talousseminaari

J.K. Paasikivi 150 vuotta

Suomen taloudellinen hyvinvointi

Tapahtuma on yksi presidentti J.K. Paasikiven syntymän 150-juhlavuoden yhdestä päätapahtumista.

Seminaarin tarkoituksena tuoda laajasti esille Paasikiven vaikutusta eri aloilla. Hän oli kiinnostunut ihmisten oma-aloitteisuudesta hyvinvoinnin ja sivistyksen edistäjänä niin käsityöläisyyden, pienteollisuuden, kaupan kuin maataloudenkin aloilla.

  • Valtiovarainministeri, Paasikivi-seuran puheenjohtaja Matti Vanhasen tervehdys
  • Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen: Paasikivi, jälleenrakennustyö ja Eurooppa (vuodet 1945 – 1955)
  • OP-ryhmän pääjohtaja Timo RitakallioRahoitusjärjestelmän kehitys ja osuuspankkitoiminnan idea
  • Itä-Suomen yliopiston johtamisen professori Anu PuusaIhmisten taloudellinen mobilisaatio ja aineeton pääoma: Miten Paasikiven ajatusmaailma näyttäytyy tulevaisuudessa?
  • Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n toimitusjohtaja Sami KarhuJ.K. Paasikivi osuustoiminnan tienraivaajana
  • Valtiokonttorin apulaisjohtaja Mika Arola, VTT: Paasikivi ja valtionvelka

Juontajana toimittaja Lauri Nurmi.

Järjestäjät: Paasikiven Nuorisokylän Säätiö ja Osuustoimintakeskus Pellervo yhteistyössä Paasikivi-Seuran ja Keravan kaupungin kanssa.

  • Paasikiven Nuorisokylän Säätiö tekee lastensuojelutyötä Keravan Paasikartanossa Paasikiven pitkäaikaisimman kodin ja museoidun työhuoneen pihapiirissä
  • Pellervossa Paasikivi toimi mm. järjestön ensimmäisenä lakimiehenä 1900-luvun alkupuolella ja oli vahvasti vakiinnuttamassa osuustoiminta-aatetta Suomeen.

Lisätietoja:

Markku Pulkkinen, Paasikiven Nuorisokylän Säätiön hallituksen jäsen, mjpulkkinen@gmail.com
Maija Hakala, Osuustoimintakeskus Pellervo, maija.hakala@pellervo.fi

Ilmoittaudu seminaariin tästä

TAUSTAA

J.K. Paasikivi tunnetaan presidenttinä, Suomen ulkopoliittiseen linjaan vaikuttaneena valtiomiehenä ja pankinjohtajana. Hän toimi kuitenkin useissa eri tehtävissä ja oli kiinnostunut asioista, mitkä ovat vaikuttaneet suuresti suomalaisen yhteiskunnan kehitykseen 1900-luvun kuluessa.

Paasikivi oli esimerkiksi 1900-luvun alkuvuosina vaikuttamassa useiden osuuskuntien perustamiseen toimiessaan Pellervon lakimiehenä.

Vuonna 1917 Paasikivi hankki Keravalta maatilan kokeillakseen Suomessa uusia maanviljelystapoja sekä edistääkseen suomalaisten omavaraisuutta. Maatila oli Paasikiven omistuksessa aina vuoteen 1953 asti.

Seminaari on osa tapahtumakokonaisuutta, jonka yhteydessä järjestetään (koronatilanteen salliessa) mahdollisuus myös tutustua presidentti J.K. Paasikiven museoituun työhuoneeseen perjantaina 28. ja lauantaina 29. elokuuta.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

ICA webinar: The Role of Cooperatives in Repairing and Restructuring Global Value Chains

Kansainvälisen osuustoimintaliitto ICA:n International Cooperative Entrepreneurship Think Tank (ICETT) järjestää 13.12. webinaarin otsikolla ”Osuuskuntien rooli globaalien arvoketjujen korjaamisessa ja uudelleenjärjestelyssä” YK:n kansainvälisen ihmisoikeuspäivän kunniaksi. Tapahtuma pidetään virtuaalisesti klo 15.00 Suomen aikaa ja osallistujat kuulevat asiantuntijoilta ympäri maailmaa, miten osuuskunnat voivat luoda eettisiä ja kestäviä arvoketjuja korona-pandemian, ilmastonmuutoksen ja muiden meneillään olevien kriisien jälkeen. Ilmoittaudu mukaan

ICA webinar: Results of the survey on the Cooperative Identity

On 14 December, the International Cooperative Alliance will unveil the findings of our survey on the Cooperative Identity during a webinar to be held at 15h CET. (16.00 Suomen aikaa). Whether you answered the survey or not, join us to hear what cooperators had to say about the cooperative identity–our principles and values, our cooperative