Pellervon Aamu: Iiro Jussila ja osuustoimintajohtaminen 1.10. klo 9

Päivämäärä:

 

Iiro Jussila vetää professuuriaikansa yhteen: Osuustoimintajohtaminen, mitä ajattelen nyt?

Milloin: Torstaina 1. lokakuuta kello 9-9.45
Miten: Webinaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille

KTT Iiro Jussila toimi osuustoimintajohtamisen professorina LUT-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosina 2013-2019, ensin täysipäiväisesti ja vuodesta 2016 alkaen osa-aikaisesti. Nyt on viimeisen yhteenvedon aika! Miltä osuustoiminnan johtaminen näyttää akateemisesta maailmasta käsin tarkasteltuna?

Mitä muutoksia Jussila havaitsi osuustoimintaprofessuurinsa aikana? Mitä johtopäätöksiä hän teki osuustoiminnan johtamisesta ja organisoinnista? Mitä aiheita olisi syytä tutkia enemmän? Mitä jokaisen osuustoimintayrityksen pitäisi ottaa opiksi tieteellisen tutkimuksen tuloksista?

Tule mukaan kuulemaan, mitä kuumia perunoita Iiro Jussila haluaa nostaa esille nyt, kun osuustoimintaprofessuuri on tältä osin päättynyt ja hän on siirtynyt uusien aiheiden pariin LUT- yliopiston teknilliseen tiedekuntaan tuotantotalouden osastolle.

Aamu koostuu alustuksesta ja keskusteluosiosta, johon myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua.

Tapahtuma on maksuton ja siihen voi osallistua myös kännykän kautta.

Ilmoittaudu

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Osuuskuntien EU-vaikuttaminen

EU-vaalit lähestyvät: Miten osuuskuntien vaikuttamistyötä tehdään Brysselissä? Mitkä teemat ovat ajankohtaisimpia juuri nyt? Mari Kokon kanssa aiheesta keskustelemassa Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteisen EU-toimiston vetäjä Hanna Leiponen-Syyrakki ja MetsäGroupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen.   

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Osuuskunnan säännöt

Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mitä osuuskunnan säännöissä tulee ottaa huomioon? Miksi niiden laatimiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa ja ajatusta? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaa webinaarissa Pellervon lakiasianjohtaja Anne Kontkanen. Mukana myös yritysasiantuntija Matti Ketola Pellervosta. Tervetuloa mukaan! Osuuskunnan perustajan opas mallisääntöineen on saatavilla verkossa

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää? 

Kari Huhtalan väitöstilaisuus tuottajaosuuskuntien hallituksen jäsenten valinnasta

Pellervon osuustoimintajohtaja Kari Huhtala väittelee LUT-yliopistossa, aiheenaan tuottajaosuuskuntien hallinto. Kauppatieteiden johtamisen ja organisaatioiden oppialaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Paradoxes of Director Selection in Agricultural Co-operatives: Understanding Boards’ Conformance and Performance Roles (Hallituksen jäsenten valintaan liittyvät paradoksit tuottajaosuuskunnissa: hallituksen sovittamis- ja suorituskykyroolien ymmärtäminen). Vastaväittäjäksi Lappeenrannan kampuksella pidettävään tilaisuuteen saapuu norjalainen professori Morten Huse (BI Norwegian Business School).