Pellervon Aamu: Keskinäisyys – miten sillä menee, osuustoiminnan näkökulmasta?

Päivämäärä:

Keskinäisyyttä taitaa aika harva suomalainen osata selittää. Osuustoimintaa sekin kuitenkin on, vaikka vakuutusmaailmaan luodut pelisäännöt vähän poikkeavatkin osuuskunnan toimintaperiaatteista.

Syksyn ensimmäisessä Pellervon Aamu -webinaarissa pohditaan, mikä on keskinäisyyden rooli 2020-luvun Suomessa. Mikä siinä puhuttelee, mitkä ovat kilpailuedut muihin verrattuna ja mitä haasteita keskinäisyys kohtaa?

Keskustelemassa tutkijatohtori Antti Talonen ja LähiTapiola Pääkaupunkiseudun hallituksen puheenjohtaja Tom Nickels.

Antti Talonen

Antti Talonen

tom-nickels

Tom Nickels

Antti Talonen on Suomen johtava keskinäisyyden asiantuntija. Hän väitteli aiheesta vuonna 2018. Tällä hetkellä Talonen johtaa vakuutusalan digitalisaatioon liittyvää ’Digisurance’ -hanketta Helsingin ylipiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja toimii Zagrebin yliopistossa vierailevana professorina  sekä jäsenenä kahdessa EIOPA:n eli Euroopan vakuutusviranomaisen komiteassa.

Tom Nickels on hallitusammattilainen ja yrityskehittäjä, joka on ollut luomassa muun muassa Satama Interactivea ja Avaus Marketing Innovationsia. Nämä molemmat digiyhtiöt ovat menestyneet erinomaisesti eripuolilla Eurooppaa. Tom on omien sanojensa mukaan sielultaan yrittäjä, joka on ollut mukana kehittämässä LähiTapiola-ryhmän suurinta alueyhtiötä yhtiön hallituksessa jo vuodesta 2014.

Omistajuudella on väliä. Miten sarjayrittäjä näkee tämän yritysmallin, omaa monipuolista kokemustaan vasten? Miten keskinäisyyden vetovoimaa arvioi tutkija, joka on alallaan myös maailman johtavia?

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja kysymään: Keskinäisyyden parissa toimivat, kommenttinne kiinnostavat! Muilla on mahdollisuus päivittää omaa tietämystään osuustoiminnan keskinäisyysulottuvuudesta. Tarjolla on uusia näkökulmia, joista takuulla moni on sovellettavissa laajemminkin.

Ilmoittaudu mukaan tästä

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Cooperatives Europe event: Cultivating Sustainability. Advancing Efficient Agri-Food Value Chains

Keskinäisyyttä taitaa aika harva suomalainen osata selittää. Osuustoimintaa sekin kuitenkin on, vaikka vakuutusmaailmaan luodut pelisäännöt vähän poikkeavatkin osuuskunnan toimintaperiaatteista. Syksyn ensimmäisessä Pellervon Aamu -webinaarissa pohditaan, mikä on keskinäisyyden rooli 2020-luvun Suomessa. Mikä siinä puhuttelee, mitkä ovat kilpailuedut muihin verrattuna ja mitä haasteita keskinäisyys kohtaa? Keskustelemassa tutkijatohtori Antti Talonen ja LähiTapiola Pääkaupunkiseudun hallituksen puheenjohtaja Tom Nickels. Antti Talonen Tom

Pellervon Päivä 2023 – Suomen uudistuminen

Talouden ja johtamisen seminaari 13.4. klo 13-16: Vuoden huipputapaaminen kaikille osuuskunnista kiinnostuneille. Keskiössä Suomen tulevaisuus ja osuuskuntien ihmisten johtaminen. Ilmoittaudu mukaan, helmikuun loppuun asti edullisemmin! Pellervon Päivän aamussa esittelyssä osuustoimintatutkimus ennen Osuustoimintakeskus Pellervon vuosikokousta. Lounaan jälkeen seminaari. Tule vain seminaariin tai koko päiväksi!

Pellervon Päivän aamu: Tutkimusesittely

Esittelyssä klo 9-10 uusinta tutkimustatietoa osuuskauppojen ja osuuspankkien johtamisesta ja hallinnosta. Anu Puusan (UEF) ja Pasi Sajasalon (JYU) puheevuorojen jälkeen toimitusjohtajan kommentti tutkimustiedon hyödyntämisestä, Henrik Karvonen, osuuskauppa EePee.

Pellervon vuosikokous

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokous on avoin kaikille, mutta äänioikeus on vain valtakirjalla toimivilla jäsenten edustajilla. Kokouksen päätteeksi kuullaan MTV3:n yhteiskuntatoimituksen päällikön Eeva Lehtimäen analyysi eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluita. Ennen kokouksta (klo 9) ohjelmassa on osuustoimintatutkimuksen esittely, jonne toivotaan runsasta osanottoa kokoukseen saapuvien keskuudesta.