Pellervon Aamu – tuottajaosuuskunta ja osuustoimintaidentiteetin murros

Päivämäärä:
Kategoriat:

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA käynnisti osuustoimintaidentiteetin tarkastelun maailmankongressissaan Soulissa, Etelä-Koreassa joulukuussa. Pitäisikö arvoja päivittää? Edellisen kerran näin tehtiin 30 vuotta sitten. Onko osuustoiminta murroskohdassa, miten se istuu nykyaikaan?   

Miltä maailmanlaajuinen keskustelu kuulostaa  Suomessa? Mitä päivitystarpeita näemme täällä? Mitä aiheesta ajattelevat kahden tuottajaosuuskuntien omistaman  suuryrityksen puhemiehet, Atrian hallituksen puheenjohtaja Seppo Paavola ja Valion hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto?

Millaiset paineet on muuttaa esimerkiksi jäsen ja ääni -periaatetta, kun tilakokojen trendi lienee jatkuvasti kasvava ja siten myös jäsenten tekemät investoinnit vaihtelevat suuruudeltaan varmasti paljon. Pitäisikö isommalla äänimäärällä saada osuuskunnassa vaikuttaa sen, joka käyttää palveluita enemmän? Onko tässä rinnalla paineita osuustoimintayritysten yhtiöittämiseen? Miten osuustoiminnan arvopohja toimii, kun tuottajien määrä vähenee ja panokset kasvavat?

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja kommentoimaan keskustelua.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää?