Pellervon Hämeen seminaari

Päivämäärä:

Seminaarilla jatketaan Hannes Gebhardin 150 vuotisjuhlavuotta. Tilaisuus pidetään Hämeenlinnan Osuusmeijerillä (Meijerikatu 4. Hämeenlinna) ja Osuustoiminnan syntysanat –muistomerkillä klo 12.30-16.00 (Hattulantie 453). Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Ilmoittautuminen seminaariin PI-johtamiskoulun ilmoittautumisjärjestelmässä http://www.pellervo-instituutti.fi/klomake.asp?Jonotus=EI&kieli=246&kurssi_id=185

Ohjelma

klo 12.30 Kahvit

13.00
Avaus
Hallituksen puheenjohtaja, metsäneuvos Martti Asunta, Pellervo

Hämeenlinnan Osuusmeijeri tänään
Toimitusjohtaja Risto Koski, Hämeenlinnan Osuusmeijeri

Talouden tila, Ukrainen kriisi ja elintarviketalous
Tutkimusjohtaja Markus Lahtinen, Pellervon taloustutkimus PTT

”Osuustoiminnan syntysanat”
Toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervo

Elokuvaesitys: Keskitetyin voimin, 1949

Tunnustusten antaminen

Päätossanat 
Valtuuskunnan puheenjohtaja, maanviljelysneuvos Timo Komulainen, Pellervo

klo 14.45
Maitotuotepainotteinen välipala

klo 15.10
Lähtö Osuustoiminnan syntysanat –muistomerkille Hattulaan

klo 15.30
Puhe ”Osuustoiminnan syntysanat” muistomerkillä
Hallituksen puheenjohtaja Olli Palmu, Hämeenlinnan Osuusmeijeri

n. 16.00 tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen seminaariin PI-johtamiskoulun ilmoittautumisjärjestelmässä: http://www.pellervo-instituutti.fi/klomake.asp?Jonotus=EI&kieli=246&kurssi_id=185

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervo-Seura ry, sami.karhu@pellervo.fi, puh. 0400 545 989
Järjestökoordinaattori Sinikka Huotari, sinikka.huotari@pellervo.fi, 09 4767 5552

Reittiohjeet: http://goo.gl/maps/wXyUQ

Hämeenlinnan osuusmeijeriltä Osuustoiminnan syntysanat 1899 –muistomerkille:

  • Hämeenlinnan osuusmeijerin pysäköintialueelta Meijeritietä pitkin Parolantielle ja käännös oikeaan.
  • Parolantietä pitkin kunnes käännytään Tiiriöntielle ja ison Prisman kulmalta 130 -tielle
  • Ajetaan 130-tietä muutama kilometri.
  • Käännytään 130-tieltä Hattulantielle (opastekolmiojalka) ja ajetaan noin yksi kilometri. Ollaan perillä (merkkinä opastekolmiojalka).
  • Pysäköintiopastus perillä. Pysäköintipaikat ovat muistomerkin vierellä olevien pikkuteiden varrella, ei kuitenkaan sotilasalueella, josta varoittavat keltaiset ”Seis” –kyltit. Myön asfalttitien varteen voinee laittaa auton, jos muualle ai mahdu.
  • Kävelymatkaa muistomerkille on joitain kymmeniä metrejä. Muistomerkillä on kovapohjainen leikattu ruohokenttä, joten pikkukengilläkin voi menestyä.
  • Tilaisuus on avonaisen taivaan alla, joten sateen sattuessa sateenvarjo on paikallaan.
Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Osuuskuntien EU-vaikuttaminen

EU-vaalit lähestyvät: Miten osuuskuntien vaikuttamistyötä tehdään Brysselissä? Mitkä teemat ovat ajankohtaisimpia juuri nyt? Mari Kokon kanssa aiheesta keskustelemassa Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteisen EU-toimiston vetäjä Hanna Leiponen-Syyrakki ja MetsäGroupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen.   

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Osuuskunnan säännöt

Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mitä osuuskunnan säännöissä tulee ottaa huomioon? Miksi niiden laatimiseen kannattaa käyttää reilusti aikaa ja ajatusta? Esimerkiksi näihin kysymyksiin vastaa webinaarissa Pellervon lakiasianjohtaja Anne Kontkanen. Mukana myös yritysasiantuntija Matti Ketola Pellervosta. Tervetuloa mukaan! Osuuskunnan perustajan opas mallisääntöineen on saatavilla verkossa

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää? 

Kari Huhtalan väitöstilaisuus tuottajaosuuskuntien hallituksen jäsenten valinnasta

Pellervon osuustoimintajohtaja Kari Huhtala väittelee LUT-yliopistossa, aiheenaan tuottajaosuuskuntien hallinto. Kauppatieteiden johtamisen ja organisaatioiden oppialaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Paradoxes of Director Selection in Agricultural Co-operatives: Understanding Boards’ Conformance and Performance Roles (Hallituksen jäsenten valintaan liittyvät paradoksit tuottajaosuuskunnissa: hallituksen sovittamis- ja suorituskykyroolien ymmärtäminen). Vastaväittäjäksi Lappeenrannan kampuksella pidettävään tilaisuuteen saapuu norjalainen professori Morten Huse (BI Norwegian Business School).