Pellervon Päivä 2024

Päivämäärä:
Avainsanat:

Pellervon Päivä 2024:
Merkityksellinen muutos
 

klo 12-13 Lounas
klo 13 -16.15 Seminaari
klo 16.15-17 Cocktals

Tervetuloa

Juontaja Nina Hirvensalo, OP Ryhmä

Avaus: Pellervo 125 vuotta
Ilkka Uusitalo, Pellervon valtuuskunnan puheenjohtaja

Osuustoiminta suomalaisen yhteiskunnan kehittäjänä
Niklas Jensen-Eriksen, Suomen taloushistoriallisen yhdistyksen pj,
yrityshistorian professori, Helsingin yliopisto

Tutkinut etenkin liike-elämän ja muun yhteiskunnan välisiä suhteita

Kestävä tulevaisuus – osuuskunnat viinintuottajina, mitä oppeja meille?
Martin Nordell, kestävän yrittäjyyden ja osuustoiminnan työelämäprofessori,
Åbo Akademi

Ensimmäinen Master Certificate in Champagne -arvon saanut suomalainen 

Osuuskunnat yritysvastuun kantajina – ketä kiinnostaa?
Anu Ubaud, United Imaginations, aiemmin Helsingin Sanomien päätoimittaja
Mistä uudet sukupolvet innostuvat?  
Arvon tuominen yrityksille ja yhteiskunnalle vastuullisuuden kautta on ainoa asia, joka ajaa eteenpäin

VUODEN OSUUSTOIMINNALLINEN TEKO -palkinnon jakaminen

Kahvitauko 

Epävarman tulevaisuuden johtaminen ja yhteinen menestys
pääjohtaja Hannu Krook, SOK ja toimitusjohtaja Juha Ruohola, HKScan
Toimitusjohtajat yhteisten mahdollisuuksien äärellä  

Merkityksellisyyden löytäminen
Tulevaisuustutkija Ilkka Halava

Päätössanat
Pellervon hallituksen puheenjohtaja Petri Pitkänen

Osuustoiminnan keskusjärjestö Pellervon vuosikokous samassa paikassa klo 10-12.
Tilaisuus on kaikille avoin. Vieraspuhujana työministeri Arto Satonen

Tapahtuman hinta on 31.1. asti 129 e. Sen jälkeen hinta on 179 e. Pellervon Päivän osallistumismaksuun sisältyy ohjelman lisäksi lounas, päiväkahvi ja cocktails-tarjoilu.
Kysyttävää? Viestintäpäällikkö Maija Hakala, maija.hakala@pellervo.fi
niklas-jensen

Niklas Eriksen-Jensen

Helsingin yliopisto 

Pellervo perustettiin 1899. Mikä on ollut osuustoiminnan rooli suomalaisen yhteiskunnan kehittymisessä? Nostoja nykyajan näkökulmasta.  
 
Niklas Eriksen-Jensen toimii yrityshistorian professorina ja johtaa Suomen taloushistoriallista seuraa. Hän on tutkinut etenkin liike-elämän ja muun yhteiskunnan välisiä suhteita sekä Suomen ja suomalaisten asemaa maailmantaloudessa.  

martin-nordell

Martin Nordell

Åbo Akademi 

Åbo Akademissa aloitti syyskuussa lahjoitusvaroin työelämäprofessuuri, jonka ytimessä on kestävä yrittäjyys ja osuustoiminta. Osuuskunnat ovat Nordellin mukaan erittäin mielenkiintoinen yrittäjyyden muoto, jossa perheyrittäjyys, kestävä tulevaisuus ja maatalous kulkevat monin tavoin käsi kädessä. 

Martin Nordell on myös ensimmäinen Master Certificate in Champagne -arvon saanut suomalainen. Hänellä on pitkä tausta eurooppalaisessa viiniteollisuudessa, jonka lisäksi hän on toiminut esimerkiksi Åbo Svenska Teaterin hallituksen puheenjohtajana.  

anu-ubaud

Anu Ubaud

United Imaginations 

Mistä uudet sukupolvet innostuvat? Millainen yritys on kiinnostava, millaiset tarinat erottuvat ja jäävät mieleen yhteiskunnassa? Arvon tuominen yrityksille ja yhteiskunnalle vastuullisuuden kautta on ainoa asia, joka ajaa eteenpäin.  

Anu Ubaud toimi Helsingin Sanomissa ensin toimituspäällikkönä ja sitten päätoimittajana. Vuonna 2022 hän lähti perustamaan brändi- ja vastuullisuusviestintään keskittyvää start-up -yritystä nimeltään United Imaginations kokeneiden mainostoimistovaikuttajien kanssa.  

juha.ruohola

Juha Ruohola

HKScan 

HKScan on pohjoiseurooppalainen ruokatalo, jolla on 110 vuoden historia. Kotimarkkinoita ovat Suomi, Ruotsi ja Tanska. Pörssilistatun HKScanin jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2022 oli yli 1,8 miljardia euroa. Sen pääomistaja on 900 lihantuottajan LSO-Osuuskunta. Toiseksi suurin omistaja on 25 000 ruotsalaisen maatalousosuuskunta Lantmännen.  

Juha Ruohola nimitettiin HKScanin toimitusjohtajaksi maaliskuussa 2023. Hän tuntee ruokaketjun toiminnan alkutuotannosta kuluttajalle asti.  

hannu-krook

Hannu Krook

SOK 

S-ryhmään kuuluu 19 itsenäistä alueosuuskauppaa ja niiden liikevaihto oli vuonna 2022 yhteensä 13,5 miljardia euroa. Asiakasomistajia osuuskaupoilla on 2,5 miljoonaa ja henkilöstöä 41 000. Toimipisteitä on 1900.  

Hannu Krook aloitti SOK:n pääjohtajana vuonna 2021. Sitä ennen hän toimi kahdeksan vuotta alueosuuskauppa Varuboden Oslan toimitusjohtajana ja ennen tätä muissa kuin osuustoimintayrityksissä.  

ilkka-halava

Ilkka Halava

Tulevaisuustutkija

Sivistyksen ja toimeliaisuuden kytkentä on ollut itsenäisyyden ajan Suomessa keskeinen eteenpäin työntävä voima. Missä on osuustoiminnan menestymisen paikka 2030-luvulla? Halu toimia yhteisöissä ja erilaisilla alustoilla ovat osuustoimintaliikkeelle valtava mahdollisuus. 

Ilkka Halava tuntee suomalaisen osuustoimintakentän ja maan erilaiset seudut. Hän on 33 vuoden yritysvalmentajan ja tulevaisuustutkijan urallaan ollut kulkemassa mukana monen osuustoimintayrityksen kehityspoluilla. Halava on pitänyt jo 2000 alustusta eri yhteisöille. Hän lupaa Pellervon Päivän ’24 päätteeksi käänteentekevän puheenvuoron osuustoiminnan tulevaisuudesta.   

nina-hirvensalo

Nina Hirvensalo, juontaja

OP Ryhmä

#Oranssiaalto on OP Ryhmän noin vuosi ennen Pellervon Päivää käynnistynyt työtekijälähettilyysohjelma. Siinä on mukana 200 vaikuttajaa ympäri Suomen, joita tuetaan ja koulutetaan OP-aiheista kertomiseen. OP-ryhmään kuuluu 108 osuuspankkia ja niillä on yhteensä 2,1 miljoonaa omistaja-asiakasta.   

Nina Hirvensalo toimii OP Ryhmässä viestintäasiantuntijana ja vastaa lähettiläsohjelmasta sekä on toiminut Oranssin aallon tapahtumien suosittuna juontajana. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. viestintätoimisto Ellun Kanoissa. 

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Turhaa byrokratiaa vai uusia liiketoimintamahdollisuuksia – miten pk-osuuskuntien tulisi valmistautua tulevaisuuden kestävyyssääntelyyn?

Pellervon Päivä 2024: Merkityksellinen muutos  klo 12-13 Lounas klo 13 -16.15 Seminaari klo 16.15-17 Cocktals Tervetuloa Juontaja Nina Hirvensalo, OP Ryhmä Avaus: Pellervo 125 vuotta Ilkka Uusitalo, Pellervon valtuuskunnan puheenjohtaja Osuustoiminta suomalaisen yhteiskunnan kehittäjänä Niklas Jensen-Eriksen, Suomen taloushistoriallisen yhdistyksen pj, yrityshistorian professori, Helsingin yliopisto Tutkinut etenkin liike-elämän ja muun yhteiskunnan välisiä suhteita Kestävä tulevaisuus –

Pellervon Päivän teemana 2024 on Merkityksellinen muutos. Seminaarilavalla mm. Hannu Krook ja Juha Ruohola, Ilkka Halava, Anu Ubaud, Martin Nordell ja Niklas Jensen-Eriksen. Tilaisuuden juontaa Nina Hirvensalo.