Pk-osuuskuntien vastuullisuuskoulutukset osa 3: Miten vastuullisuus osaksi tekemistä?

Päivämäärä:
Kategoriat:

Koulutussarajan kolmannessa osassa kuullaan miten vastuullisuus saadaan osaksi yrityksen tekemistä.

  • Miten löydätte omasta toiminnastanne sen oman vastuullisuuskulman?
  • Miten arvioidaan oman toiminnan vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan?
  • Katsotaan yrityksen toimintaan, ei yläpilviin!

Vastuullisuudesta on kovaa vauhtia tulossa kaiken toiminnan, myös liiketoiminnan, perusedellytys. Kyse on markkinoilla pysymisestä ja pärjäämisestä. Siksi pk-osuuskuntienkin on tärkeä ymmärtää mitä vahvistuvat vastuullisuusvaatimukset tarkoittavat niiden omalle toiminnalle.

Osuustoimintakeskus Pellervo järjestää pk-osuuskunnille suunnatun kolmiosaisen webinaarikoulutussarjan vastullisuudesta, jossa vastataan kysymyksiin mitä?, miksi? ja miten?. Koulutuksessa valotetaan mistä vastuullisuudesta on kysymys, miksi vastuullisuuteen on syytä kiinnittää huomiota ja miten vastuullisuutta toteutetaan omassa toiminnassa.

Kouluttaja toimii juristi, vastuullisuusasiantuntija Merja Pentikäinen, jonka yritys Opinio Juris on erikoistunut yritysvastuuseen ja kestävään kehitykseen. Merja kuuluu vastuullisuus- ja kestävyyskysymysten johtaviin asiantuntijoihin ja on sosiaalisen vastuun ja ihmisoikeusvastuun edelläkävijäasiantuntija Suomessa.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu erityisesti pienemmille osuuskunnille ja niille, jotka eivät ole vielä aloittaneet omaa vastuullisuustyötään. Webinaariin ovat tervetulleet myös kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Webinaarit ovat maksuttomia, mutta niitä ei tallenneta.

Ensimmäisellä koulutuskerralla toukokuussa avattiin vastuullisuuden eri osa-alueita (taloudellinen, sosiaalinen, ympäristö) ja niiden keskinäisyhteyksiä sekä kuultiin miten vastuullisuus liittyy jokaisen toimijan arkiseen tekemiseen ja miten sääntelyllä (ml. kansalliset lait ja kv. linjaukset) ohjataan vastuullista toimintaa.

Toisessa osassa elokuussa kuultiin miksi vastuullisuus on tärkeää: miten vahvistuva sääntely, rahoittajien vastuullisuusvaatimukset ja eri sidosryhmien lisääntyneet odotukset kasvattavat myös pieniin yrityksiin kohdistettuja vastuullisuusodotuksia?

Koulutussarajan kolmannessa osassa tiistaina 20.9. klo 9-10 laitetaan kädet saveen ja opitaan miten vastuullisuus saadaan osaksi yrityksen tekemistä.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää?