SuomiAreena: Osuustoiminta – talouden outolintu vai valttikortti?

Päivämäärä:
Avainsanat:

Miksi yhteisötalous jää keskusteluista varjoihin? Miksi sitä ei tunnisteta tarpeeksi? Onko osakeyhtiö tehokkain talouden malli? Osuustoiminta on ennenkin ollut kriisiaikojen avun tuoja, miltä tilanne näyttää nyt?

Osuustoiminta on EVA:n tutkimuksen mukaan suomalaisille kaikkein mieluisin markkinatalouden muoto. Isot osuustoimintayritykset ovat Suomen talouden keskeisiä tukijalkoja – mutta omistus on useimmille omistajille epäselvä. Ihmiset eivät ymmärrä olevansa omistajia. Toimittaja

Heikki Pursiaisen vetämä sähäkkä debatti – jossa kaikki eivät suinkaan ole varmastikaan samaa mieltä!

Tapahtumastriimiä voi seurata MTV:n sivuilla 13.7. klo 9.55 alkaen: https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-10003189/osuustoiminta-talouden-outolintu-vai-valttikortti-1440898

Keskustelijat

Eero Heinäluoma
europarlamentaarikko
hallituksen puheenjohtaja
Tradeka

Tuuli Kousa
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
OP-ryhmä

Hannu Krook
pääjohtaja
S-ryhmä

Juho Romakkaniemi
toimitusjohtaja
Keskuskauppakamari

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Kohtaaminen huipulla – tiede, taide, osuustoiminta

Ilmastonmuutos, luontokato ja muut globaalit kriisit muuttavat tulevaisuutta odottamattomalla tavalla. Onko sivistys ratkaisu näiden kriisien hallintaan? Miten tiede, taide, koulutus ja yhteisöllinen toiminta rakentavat sivistyksen uutta tulemista? Innostajana Ilkka Niiniluoto, paneelikeskustelussa mm. Pohjois-Karjalan osuuskaupan Juha Kivelä.   Kolin Kohtaaminen huipulla -seminaarissa kysytään millaista haluaisimme elämämme olevan tulevaisuudessa. Kolilla tiede ja taide kohtaavat myös taloudellisen ulottuvuuden eli

Osuustoiminta on EVA:n tutkimuksen mukaan suomalaisille kaikkein mieluisin markkinatalouden muoto. Isot osuustoimintayritykset ovat Suomen talouden keskeisiä tukijalkoja – mutta omistus on useimmille omistajille epäselvä. Ihmiset eivät ymmärrä olevansa omistajia.

Miksi yhteisötalous jää keskusteluista varjoihin? Miksi sitä ei tunnisteta tarpeeksi?

OT-vuosikirjan julkistamisseminaari: Koronan vaikutuksen osuuskuntiin

Millaisia seurauksia koronaepidemialla on ollut osuustoiminnallisiin yrityksiin? Miltä maailma näyttää tästä eteenpäin, mitä johtopäätöksiä voidaan tehdä exit-ratkaisuja varten? OT-lehden vuosikirja esittelee tuttuun tapaan tiukkaa analyysia osuustoimintayritysten taloudellisesta tilanteesta. Vuosikirjassa käydään kattavasti läpi suuret yritysryhmät, monesta eri näkökulmasta. Myös pienosuuskuntia on tutkittu. Lehti ilmestyy 1.9.

Pellervon Päivän Jatkot

Pellervon Päivän Jatkot kerää yhteen osuustoiminnan ammattilaiset, luottamushenkilöt ja tutkijat. Tapahtuma yhdistää samaan paikkaan mm. ylimmän johdon tapaamisen sekä pienosuuskuntaforumin – ja se huipentuu kaikille yhteiseen ohjelmaosuuteen.

Pienosuuskuntaforum 2021: Kohti kasvua!

Aika: 30.9. klo 9-12 Paikka: Sokos Hotel Presidetti, Helsinki (tällä kertaa ei etäyhteyksiä). Hinta: 50 e (sisältää aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvit) Pienosuuskuntaforumissa syvennytään kasvuun ja sen avaimiin. Samalla osuuskunnissa toimivat ja pienosuuskuntien asioista kiinnostuneet pääsevät kohtaamaan samassa tilassa pitkästä aikaa. Tapahtuma on osa Pellervon Päivän jatkot -tapahtumakokonaisuutta ja Pienosuuskuntaforumin osallistujat ovat tervetulleita myös jatkojen iltapäiväohjelmaan.