Tieteellisen tutkimuksen ja julkaisutoiminnan seminaari

Päivämäärä:

Taloudellisen yhteistoiminnan tutkimuksen seura Kooperatiivi ry järjestää 8.4. tieteellisen tutkimuksen ja julkaisutoiminnan seminaarin. Seminaari on suunniteltu ennen muuta osuustoiminnasta väitöskirjaa valmisteleville sekä muille osuustoimintatutkijoille, jotka haluavat kehittää valmiuksiaan tutkimuksen ja julkaisutoiminnan saralla.

Seminaarin vetäjinä ja alustajina toimivat Kooperatiivin puheenjohtaja Iiro Jussila sekä johtoryhmän jäsen Panu Kalmi. Jussila on Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Kauppakorkeakoulun johtamisen professori, jonka erityisalana on osuustoimintayritysten johtaminen. Hän toimii myös Journal of Co-operative Management & Organization (JCOM) tiedelehden päätoimittajana. Kalmi on puolestaan Vaasan yliopiston taloustieteen professori, jonka erityisalaa on osuuskuntien lisäksi pankkitoiminta.

Seminaaripäivän ohjelma löytyy alta. Päivän ideana on tuoda eri tieteenaloilla osuustoimintatutkimusta tekeviä ihmisiä yhteen saamaan keskinäisen oppimisen ja tutustumisen hengessä. Ajatuksena on, että vetäjien erilaiset taustat ja lähestymistavat rikastavat osallistujien ajattelua ja näkemystä tutkimuksen tekemisestä. Päivään kuuluu toisin sanoen tiukkaa älyllistä työskentelyä, mutta myös yhdessä rentoutumista. Seminaari sijoittuu Pellervon Päivän 2015 aattoon, joten osallistujia rohkaistaan jäämään yhteiselle illalliselle, yöpymään Helsingissä ja osallistumaan seuraavan päivän mielenkiintoiseen ohjelmaan.

Kooperatiivi ry:n jäsenille Tieteellinen tutkimus ja julkaisutoiminta -seminaarin hinta on 40€ ja muille 60€. Seminaarin maksimiosallistujamäärä on 12 henkilöä. Ilmoittautuminen seminaariin tapahtuu laittamalla asiasta sähköpostilla viestiä seuran sihteerille, Pekka Hytinkoskelle (pekka.hytinkoski(at)helsinki.fi). Ohjeet Kooperatiivin jäseneksi liittymiseen ja tietoja jäseneduista saat niin ikään seuran sihteeriltä. Jäsenmaksun suuruus on 30€, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusopiskelijoilta 20€. Pellervon Päivästä löydät tietoja osoitteesta https://pellervo.fi/tapahtumat/tapahtuma/pellervon-paiva-2015/

 

OHJELMA

klo 10.00 Johdatus päivään
klo 10.15 Tieteellisen tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet (Jussila)
klo 11.00 Lounas
klo 12.00 Osuuskuntien tutkimus taloustieteessä: käytetyt lähestymistavat (Kalmi)
klo 12.45 Tauko
klo 13.00 Induktiivinen teoriankehitys ja kvalitatiivisen artikkelin kirjoittaminen (Jussila)
klo 14.15 Kahvitauko
klo 14.45 Kvantitatiivinen analyysi osuuskunnista: esimerkkejä tutkimuksesta (Kalmi)
klo 16.00 Tauko
klo 16.15 Keskustelua osallistujien kysymysten ja tarpeiden pohjalta
klo 17.15 Lopetus
klo 18.30 Illallinen (casual)

klo 21.00 Rentoutumista ja tutustumista Helsingin illassa

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pk-osuuskuntien vastuullisuuskoulutukset osa 2: Miksi vastuullisuus on tärkeää?

Vastuullisuudesta on kovaa vauhtia tulossa kaiken toiminnan, myös liiketoiminnan, perusedellytys. Kyse on markkinoilla pysymisestä ja pärjäämisestä. Siksi pk-osuuskuntienkin on tärkeä ymmärtää mitä vahvistuvat vastuullisuusvaatimukset tarkoittavat niiden omalle toiminnalle. Osuustoimintakeskus Pellervo järjestää pk-osuuskunnille suunnatun kolmiosaisen webinaarikoulutussarjan vastullisuudesta, jossa vastataan kysymyksiin mitä?, miksi? ja miten?. Koulutuksessa valotetaan mistä vastuullisuudesta on kysymys, miksi vastuullisuuteen on syytä kiinnittää huomiota

OT-Vuosikirja 2022: Julkistuswebinaari

OT-vuosikirjan 2022 julkistaminen, kaikille avoin ja erittäin ajankohtainen webinaari: Osuuskunnat epävarman ajan toimijoina Vuoden 2022 tilinpäätösanalyysit kertovat paljon 9.00 Tervetuloa! Kari Huhtala, Pellervo – mikä on OT-vuosikirja? – toimitusjohtaja Mari Kokon esittely + minihaastattelu 1. työpäivän kunniaksi 9.10 Osuustoimintayritysten vuosi 2022. Jukka Suvitie, PI-Johtamiskoulu – yleiskatsaus vuosikirjan keskeisiin analyyseihin 9.20 Osuuskauppojen ja -pankkien menestyjät 2022. Pasi Saarnivaara,

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari

Webinaari 13.9. klo 14-14.45 Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mukana osuuskuntamuotoiseen yrittäjyyteen ja osuuskunnan perustamiseen johdattamassa osuustoimintajohtaja Kari Huhtala ja yritysasiantuntija Matti Ketola Osuustoimintakeskus Pellervosta.

Pienosuuskuntaforum 2022

Tervetuloa Pienosuuskuntaforumiin, joka on ajankohtaispäivä osuuskunnissa toimiville ja muutoin pienosuuskuntien asioista kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään 12. lokakuuta klo 13-16 G18 Salissa, Yrjönkatu 18, Helsinki ja sitä voi seurata myös etäyhteydellä. Pienosuuskuntaforumin ohjelma valmistuu elokuussa 2022, mutta ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu.