Tulevaisuuden osuuskunnat – Osuuskuntaseminaari

Päivämäärä:

Järjestäjä: ”Jokainen on työn arvoinen”-hanke

Mitä uutta osuuskunnat voivat tarjota kuntapalvelujen tuottamiseen?
Osuuskuntien toimintaedellytykset – resurssit ja mahdollisuudet

Yli miljardi maailman ihmisistä on jäsenenä erilaisissa osuuskunnissa. Suomessa osuuskuntatoiminta lähti liikkeelle yli sata vuotta sitten kehittyen aluksi erityisesti pankki-, kulutus- ja maatalousosuuskuntien alueilla. Viimeisen 20 vuoden aikana Suomen osuuskuntatoiminta on monipuolistunut merkittävästi ja sisältää nykyään mm. satoja työ- ja palveluosuuskuntia sekä vesiosuuskuntia. Nykyisten kunta- ja sote-uudistusten myötä osuuskuntatoiminnan potentiaali kuntapalvelujen tuottamisessa nousee ajankohtaiseksi. Kansainvälisesti on olemassa monia esimerkkejä osuuskuntien tuottamista palveluista. Mikä suunta sopii Suomelle ja kuinka osuuskuntien toimintaedellytyksiä voitaisiin vahvistaa?

Seminaarin ohjelma.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Turhaa byrokratiaa vai uusia liiketoimintamahdollisuuksia – miten pk-osuuskuntien tulisi valmistautua tulevaisuuden kestävyyssääntelyyn?

Yritysten toimintakenttä on suuressa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä sääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Erityisesti kestävyysraportointidirektiivi sekä yritysten kestävää toimintaa koskeva huolellisuusvelvoite eli niin kutsuttu EU-yritysvastuudirektiivi tulee vaikuttamaan myös pk-osuuskuntiin.  Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan siitä mitä pk-osuuskunnat

Pellervon Päivä 2024

Pellervon Päivän teemana 2024 on Merkityksellinen muutos. Seminaarilavalla mm. Hannu Krook ja Juha Ruohola, Ilkka Halava, Anu Ubaud, Martin Nordell ja Niklas Jensen-Eriksen. Tilaisuuden juontaa Nina Hirvensalo.