Tulevaisuuden osuuskunnat – Osuuskuntaseminaari

Päivämäärä:

Järjestäjä: ”Jokainen on työn arvoinen”-hanke

Mitä uutta osuuskunnat voivat tarjota kuntapalvelujen tuottamiseen?
Osuuskuntien toimintaedellytykset – resurssit ja mahdollisuudet

Yli miljardi maailman ihmisistä on jäsenenä erilaisissa osuuskunnissa. Suomessa osuuskuntatoiminta lähti liikkeelle yli sata vuotta sitten kehittyen aluksi erityisesti pankki-, kulutus- ja maatalousosuuskuntien alueilla. Viimeisen 20 vuoden aikana Suomen osuuskuntatoiminta on monipuolistunut merkittävästi ja sisältää nykyään mm. satoja työ- ja palveluosuuskuntia sekä vesiosuuskuntia. Nykyisten kunta- ja sote-uudistusten myötä osuuskuntatoiminnan potentiaali kuntapalvelujen tuottamisessa nousee ajankohtaiseksi. Kansainvälisesti on olemassa monia esimerkkejä osuuskuntien tuottamista palveluista. Mikä suunta sopii Suomelle ja kuinka osuuskuntien toimintaedellytyksiä voitaisiin vahvistaa?

Seminaarin ohjelma.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pk-osuuskuntien vastuullisuuskoulutukset osa 2: Miksi vastuullisuus on tärkeää?

Vastuullisuudesta on kovaa vauhtia tulossa kaiken toiminnan, myös liiketoiminnan, perusedellytys. Kyse on markkinoilla pysymisestä ja pärjäämisestä. Siksi pk-osuuskuntienkin on tärkeä ymmärtää mitä vahvistuvat vastuullisuusvaatimukset tarkoittavat niiden omalle toiminnalle. Osuustoimintakeskus Pellervo järjestää pk-osuuskunnille suunnatun kolmiosaisen webinaarikoulutussarjan vastullisuudesta, jossa vastataan kysymyksiin mitä?, miksi? ja miten?. Koulutuksessa valotetaan mistä vastuullisuudesta on kysymys, miksi vastuullisuuteen on syytä kiinnittää huomiota

OT-Vuosikirja 2022: Julkistuswebinaari

OT-vuosikirjan 2022 julkistaminen, kaikille avoin ja erittäin ajankohtainen webinaari: Osuuskunnat epävarman ajan toimijoina Vuoden 2022 tilinpäätösanalyysit kertovat paljon 9.00 Tervetuloa! Kari Huhtala, Pellervo – mikä on OT-vuosikirja? – toimitusjohtaja Mari Kokon esittely + minihaastattelu 1. työpäivän kunniaksi 9.10 Osuustoimintayritysten vuosi 2022. Jukka Suvitie, PI-Johtamiskoulu – yleiskatsaus vuosikirjan keskeisiin analyyseihin 9.20 Osuuskauppojen ja -pankkien menestyjät 2022. Pasi Saarnivaara,

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari

Webinaari 13.9. klo 14-14.45 Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mukana osuuskuntamuotoiseen yrittäjyyteen ja osuuskunnan perustamiseen johdattamassa osuustoimintajohtaja Kari Huhtala ja yritysasiantuntija Matti Ketola Osuustoimintakeskus Pellervosta.

Pienosuuskuntaforum 2022

Tervetuloa Pienosuuskuntaforumiin, joka on ajankohtaispäivä osuuskunnissa toimiville ja muutoin pienosuuskuntien asioista kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään 12. lokakuuta klo 13-16 G18 Salissa, Yrjönkatu 18, Helsinki ja sitä voi seurata myös etäyhteydellä. Pienosuuskuntaforumin ohjelma valmistuu elokuussa 2022, mutta ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu.