Turhaa byrokratiaa vai uusia mahdollisuuksia – miten pk-osuuskuntien tulisi valmistautua tulevaisuuden kestävyyssääntelyyn?

Päivämäärä:

Yritysten toimintakenttä on suuressa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä sääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Erityisesti kestävyysraportointidirektiivi sekä yritysten kestävää toimintaa koskeva huolellisuusvelvoite eli niin kutsuttu EU-yritysvastuudirektiivi tulee vaikuttamaan myös pk-osuuskuntiin. 

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan siitä mitä pk-osuuskunnat voivat odottaa ja miten niiden tulisi valmistautua muuttuvaan sääntely-ympäristöön sekä rahoittajien vaatimuksiin ja sidosryhmien lisääntyviin odotuksiin. 

Kenelle: erityisesti pienten ja keskisuurten osuuskuntien johdolle. Kaikille yritysten kestävyyssääntelystä kiinnostuneille. 

Missä: Hybriditilaisuus Pellervon toimistolla (vain kutsuvieraille) ja Teamsissa

Milloin: torstaina 18.1. klo 9-11

Ohjelma

Alustus
lakiasianjohtaja
Anne Kontkanen, Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo

EU-yritysvastuusääntely ja sen tulevaisuus: meneillään olevat hankkeet ja komission 2024 työohjelma
OTT Michael Ristaniemi, Legal and Policy Officer, Euroopan komissio

Kestävyyssääntelyn vaikutukset pk-yritysten rahoitukseen ja toimintaympäristöön
ESG- ja vastuullisuusjohtaja Annina Tanhuanpää, OP Ryhmä

Tauko

Mitä vähittäiskauppa odottaa toimittajiensa vastuullisuudelta ja raportoinnilta nyt ja tulevaisuudessa?
Vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä

Tuottajan ja tuottajaosuuskunnan näkökulma vastuullisuuteen
Toimitusjohtaja Pasi Laitinen, Osuuskunta Maitomaa

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Jäsensopimus osuuskunnalle

Yritysten toimintakenttä on suuressa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä sääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Erityisesti kestävyysraportointidirektiivi sekä yritysten kestävää toimintaa koskeva huolellisuusvelvoite eli niin kutsuttu EU-yritysvastuudirektiivi tulee vaikuttamaan myös pk-osuuskuntiin.  Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan siitä mitä pk-osuuskunnat

Pellervon Aamu: Osuuskuntien EU-vaikuttaminen

EU-vaalit lähestyvät: Miten osuuskuntien vaikuttamistyötä tehdään Brysselissä? Mitkä teemat ovat ajankohtaisimpia juuri nyt? Mari Kokon kanssa aiheesta keskustelemassa Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteisen EU-toimiston vetäjä Hanna Leiponen-Syyrakki ja MetsäGroupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen.   

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää?