Turhaa byrokratiaa vai uusia liiketoimintamahdollisuuksia – miten pk-osuuskuntien tulisi valmistautua tulevaisuuden kestävyyssääntelyyn?

Päivämäärä:

Yritysten toimintakenttä on suuressa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä sääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Erityisesti kestävyysraportointidirektiivi sekä yritysten kestävää toimintaa koskeva huolellisuusvelvoite eli niin kutsuttu EU-yritysvastuudirektiivi tulee vaikuttamaan myös pk-osuuskuntiin. 

Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan siitä mitä pk-osuuskunnat voivat odottaa ja miten niiden tulisi valmistautua muuttuvaan sääntely-ympäristöön sekä rahoittajien vaatimuksiin ja sidosryhmien lisääntyviin odotuksiin. 

Kenelle: erityisesti pienten ja keskisuurten osuuskuntien johdolle. Kaikille yritysten kestävyyssääntelystä kiinnostuneille. 

Missä: Hybriditilaisuus Pellervon toimistolla (vain kutsuvieraille) ja Zoomissa

Milloin: torstaina 18.1. klo 9-11

Ohjelma

Alustus
lakiasianjohtaja
Anne Kontkanen, Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo

EU sääntelyn tulevaisuus: meneillään olevat hankkeet ja komission tuleva työohjelma
OTT Michael Ristaniemi, EU komissio

Kestävyyssääntelyn vaikutukset pk-yritysten rahoitukseen ja toimintaympäristöön
ESG- ja vastuullisuusjohtaja Anniina Tanhuanpää, OP Osuuskunta

Mitä vähittäiskauppa odottaa toimittajiensa vastuullisuudelta ja raportoinnilta nyt ja tulevaisuudessa?
Vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa, S-ryhmä

Pk-osuuskunnan kommenttipuheenvuoro (vahvistuu myöhemmin)

 

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Yritysten toimintakenttä on suuressa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä sääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Erityisesti kestävyysraportointidirektiivi sekä yritysten kestävää toimintaa koskeva huolellisuusvelvoite eli niin kutsuttu EU-yritysvastuudirektiivi tulee vaikuttamaan myös pk-osuuskuntiin.  Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan siitä mitä pk-osuuskunnat

Pellervon Päivä 2024

Pellervon Päivän teemana 2024 on Merkityksellinen muutos. Seminaarilavalla mm. Hannu Krook ja Juha Ruohola, Ilkka Halava, Anu Ubaud, Martin Nordell ja Niklas Jensen-Eriksen. Tilaisuuden juontaa Nina Hirvensalo.