Vauhtia yrittäjyyteen – Miten kehittää toisen asteen koulutuksen oppilaitososuustoimintaa? -kohtaaminen

Päivämäärä:

Kohtaaminen toisen asteen koulutuksen oppilaitososuuskunnissa ja niiden kanssa toimiville. Tapahtumaan ovat erityisen tervetulleita myös osuuskunnan käynnistämistä koulussaan suunnittelevat. Tapahtuman tavoitteena on tuoda esille hyviä käytäntöjä oppilaitososuuskuntien toiminnassa ja käynnistämisessä, sekä luoda verkostoa eri lukioiden ja ammattiopistojen välille, joissa on oppilasosuuskunta.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki toisen asteen – lukioiden ja ammattikoulujen – toimijat, kuten esimerkiksi rehtorit, aktiiviopettajat ja aktiivioppilasjäsenet sekä yrittäjyyden, yrittäjyyskasvatuksen ja/tai osuustoiminnan asiantuntijat ja aihealueesta kiinnostuneet.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja se on osallistujille maksuton.

Tilaisuuden pohjustusosuudet (klo 16.00-17.15) ovat seurattavissa verkossa osoitteessa https://plus.google.com/events/c4jsale3ettgprv3kaube6js0q4.

Ohjelma

16.00 Tervetuloa
Toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervo-Seura ry

16.15 Näkökulmia toisen asteen osuuskuntayrittäjyyteen – vahvuuksia, haasteita ja kehittämisehdotuksia
KTT Eliisa Troberg ja KM Pekka Hytinkoski

Puheenvuoroja oppilaitososuuskunnista

Keskustelua

17.15 Tauko

17.30 Osuuskunnan toiminnan kehittäminen sekä parhaiden käytäntöjen jakaminen Learning cafe -menetelmällä

18.30 Learning cafe-ryhmien vetäjät esittävät tiiviit yhteenvedot ryhmistään (yhteenvedoista kirjoitetaan pieni muistio, joka lähetetään myöhemmin osallistujille)

19.00 Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen

  Nimi (pakollinen)

  Yritys/Oppilaitos

  Paikkakunta (pakollinen)

  Sähköposti (pakollinen)

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Onko sinulla joitain ennakkokysymyksiä tai asioita, joita pohdit tapahtumaan liittyen? Kirjoita ne alapuolelle.

  Sähköpostiosoitettani saa käyttää Pellervo-Seuran osuuskuntiin ja osuustoimintaan liittyvään tiedotukseen.

  Jos lomake ei toimi voit ilmoittatua myös Matti Ketolalle sähköpostitse matti.ketola(a)pellervo.fi.

  Jaa artikkeli

  Lisää tapahtumia

  Pk-osuuskuntien vastuullisuuskoulutukset osa 2: Miksi vastuullisuus on tärkeää?

  Vastuullisuudesta on kovaa vauhtia tulossa kaiken toiminnan, myös liiketoiminnan, perusedellytys. Kyse on markkinoilla pysymisestä ja pärjäämisestä. Siksi pk-osuuskuntienkin on tärkeä ymmärtää mitä vahvistuvat vastuullisuusvaatimukset tarkoittavat niiden omalle toiminnalle. Osuustoimintakeskus Pellervo järjestää pk-osuuskunnille suunnatun kolmiosaisen webinaarikoulutussarjan vastullisuudesta, jossa vastataan kysymyksiin mitä?, miksi? ja miten?. Koulutuksessa valotetaan mistä vastuullisuudesta on kysymys, miksi vastuullisuuteen on syytä kiinnittää huomiota

  OT-Vuosikirja 2022: Julkistuswebinaari

  OT-vuosikirjan 2022 julkistaminen, kaikille avoin ja erittäin ajankohtainen webinaari: Osuuskunnat epävarman ajan toimijoina Vuoden 2022 tilinpäätösanalyysit kertovat paljon 9.00 Tervetuloa! Kari Huhtala, Pellervo – mikä on OT-vuosikirja? – toimitusjohtaja Mari Kokon esittely + minihaastattelu 1. työpäivän kunniaksi 9.10 Osuustoimintayritysten vuosi 2022. Jukka Suvitie, PI-Johtamiskoulu – yleiskatsaus vuosikirjan keskeisiin analyyseihin 9.20 Osuuskauppojen ja -pankkien menestyjät 2022. Pasi Saarnivaara,

  Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari

  Webinaari 13.9. klo 14-14.45 Oletko kiinnostunut osuuskunnan perustamisesta ja osuustoiminnasta liiketoimintamallina? Tule avoimeen webinaariin mukaan kuulemaan tästä yhteisyrittäjyyteen perustuvasta yrittämisen muodosta! Mukana osuuskuntamuotoiseen yrittäjyyteen ja osuuskunnan perustamiseen johdattamassa osuustoimintajohtaja Kari Huhtala ja yritysasiantuntija Matti Ketola Osuustoimintakeskus Pellervosta.

  Pienosuuskuntaforum 2022

  Tervetuloa Pienosuuskuntaforumiin, joka on ajankohtaispäivä osuuskunnissa toimiville ja muutoin pienosuuskuntien asioista kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään 12. lokakuuta klo 13-16 G18 Salissa, Yrjönkatu 18, Helsinki ja sitä voi seurata myös etäyhteydellä. Pienosuuskuntaforumin ohjelma valmistuu elokuussa 2022, mutta ilmoittautuminen tapahtumaan on avattu.