Helsingin yliopisto perusti opiskelijoiden startup-yrityksiin sijoittavan HELSEED-lahjoitusrahaston – Tradeka ankkurilahjoittajaksi

Helsingin yliopisto on perustanut uuden lahjoitusrahaston, jonka tarkoituksena on tehdä alkuvaiheen sijoituksia opiskelijoiden perustamiin startup-yrityksiin. HELSEED-lahjoitusrahaston ensimmäinen lahjoittaja on Tradeka-säätiö, joka lahjoitti rahastoon 50 000 euroa. Rahaston pääomaa pyritään kasvattamaan myös jatkossa lahjoitusten ja sijoitustuottojen avulla.

– Lahjoituksillamme ja sijoituksillamme haluamme tukea uuden osaamisen, innovaatioiden sekä uusien työpaikkojen syntymistä Suomessa. Tradekalle tärkeää on myös yhteiskunnalliseen muutokseen liittyvä tutkimus- ja koulutustoiminta. Tämän vuoksi HELSEED-lahjoitusrahasto oli meille erittäin sopiva lahjoituksen kohde, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro sanoo.

Tradeka käyttää merkittävän osan liiketoimintansa tuloksesta jäsentensä ja yhteiskunnan hyväksi ja ohjaa liiketoiminnan tuloksesta pitkällä aikavälillä keskimäärin vähintään 10 prosenttia takaisin yhteiskuntaan.

– Tradekan lahjoitus on hieno osoitus siitä, että tavoitteemme auttaa opiskelijoita yrittäjyyden urapolulla saa kannatusta yhteiskunnassa laajemminkin. Lämmin kiitos Tradekalle! Samalla haastamme muutkin yhteisöt ja yksityishenkilöt mukaan lahjoittamaan, Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm sanoo.

HELSEED-lahjoitusrahastosta tehtäviin sijoituksiin noudatetaan Helsingin yliopiston vastuullisen sijoitustoiminnan periaatteita.

HELSEED-yrittäjyysohjelma jatkuu vuonna 2021

Keväällä 2020 käynnistyneen HELSEED-yrittäjyysohjelman tavoitteena on innostaa opiskelijoita kehittämään ideoitaan kohti startup-yritystä. Ohjelmaan sisältyy pitching-kilpailu, missä parhaiden liiketoimintasuunnitelmien tekijät pääsevät esittelemään ideoitaan tuomaristolle ja yleisölle. Ohjelman takana ovat Helsingin yliopisto ja Helsinki Think Company.

– Lahjoitusrahaston ensimmäiset sijoitukset HELSEED-yrittäjyysohjelman kautta syntyneisiin startup-yrityksiin on tarkoitus tehdä vuoden 2021 aikana, sijoituspäällikkö Marko Berg kertoo.

HELSEED-yrittäjyysohjelma jatkuu uudistuneena vuonna 2021. Ohjelmaan tuodaan mukaan elementtejä, joiden avulla pyritään entistä enemmän tukemaan ja innostamaan opiskelijoita viemään ideoitaan eteenpäin.

Lähde: Findance

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Groupin uudistava maankäyttö tähtää luonnon tilaa vahvistavaan kulttuurimuutokseen rakennetussa ympäristössä

Metsä Group on asettanut tavoitteekseen luonnon tilan vahvistamisen toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä. Nyt laaditut uudistavan maankäytön periaatteet ohjaavat suunnitelmien toteuttamista rakennetussa ympäristössä. Uudistavan maankäytön pilottivaihe käynnistyi viime vuonna Kemissä. Villi vyöhyke ry:n kanssa laaditut periaatteet ohjaavat biodiversiteettisuunnitelmien toteuttamista kaikilla Metsä Groupin 25 tehdaspaikkakunnalla lähivuosien aikana.

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Tilaa uutiskirje