Osuuskunta Kototuotteelle myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

Ylivieskassa toimivalle Osuuskunta Kototuotteelle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Osuuskunta Kototuote tarjoaa monipuolisia palveluita kotona asumisen tueksi eri elämänvaiheissa. Näitä ovat mm. kotihoiva, henkilökohtainen avustus, veteraaniavustus, lapsiperheiden kotipalvelu, kotisiivous, omaishoitajan sijaisuus, pihatyöt ja talonmiespalvelut, sekä ateriapalvelu. Kototuote työllistää myös heikommassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä esim. työkyvyttömyyseläkkeellä olevia.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Olemme voittoa tavoittelematon yritys, joka tuottaa palveluita kotona asuvien ihmisten arjen tueksi. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet toimintaamme jo vuodesta 1996, jolloin paikalliset käsityöyrittäjät perustivat osuuskunnan toimintansa tueksi.  Parin vuosikymmenen aikana kotiin tuotettavien palveluiden kysyntä kasvoi, ja nyt Kototuote on keskittynyt ainoastaan tarjoamaan apua arkeen, kotiin kannettuna. Olemme ylpeitä siitä, että omalla työllämme – meidän paikallisten ihmisten osaamisella – on luotu ja kehitetty omaa työpaikkaamme. Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että käytämme varat toiminnan kehittämiseen, kertoo Kototuotteen toimitusjohtaja Toini Heinistö.

Kototuotteen viimeisin kehittämiskohde on asiakkaan kotiin tuotava etälääkäripalvelu, joka tehdään etäyhteydellä kotimaisen Trinitas -lääkäritalon kanssa. Palvelussa hoitaja on fyysisesti asiakkaan luona lääkärikäynnin ajan ja huolehtii tarvittavat mittaukset ja näytteenotot. Haluamme, että asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun ja voimme olla vahva yritys alueella tulevaisuudessakin, Heinistö jatkaa.

– Osuuskunta Kototuote tekee tärkeää yhteiskunnallista työtä tarjoamalla tukea kotona asumiseen sekä edistää työllisyyttä mahdollistamalla mm. työkyvyttömyyseläkkeellä olevien työllistymisen työntekijän omien toiveiden ja elämäntilanteen mukaisesti, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.yhteiskunnallinenyritys.fi. Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Sen tehtävänä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Osuuskunta Kototuote panostaa kiireettömään ja asiakaslähtöiseen palveluun tehden yhteistyötä kotimaisten toimijoiden kanssa alueen työllisyyttä lisäten. https://www.kototuote.fi/

Jaa artikkeli

Lue myös

Atria todentaa ensimmäisenä Suomessa kotieläintilojen vastuullisuustyötä

Atria rakentaa yhdessä Atria Sika -ketjun sopimustuottajiensa kanssa sikatilojen vastuullisuustyötä todentavan mallin ensimmäisenä Suomessa. Mallin rakentamiseen osallistuu yhteensä 35 sopimustuottajaa. Tavoitteena on rakentaa vastuullisuuden todentamiseen malli, joka helpottaa vastuullisuusasioiden mittaamista, kehittämistä sekä raportointia. Vuoden 2025 aikana pilottiryhmän kehittämä lopullinen todentamisen malli laajennetaan koskemaan koko sikaketjua. Vastaava malli luodaan myös muihin tuotantosuuntiin kunkin ketjun ominaispiirteet huomioiden. 

Osku podkussa -podcastsarjan toinen tuotantokausi julkaistu

Osku podkussa on KSL-opintokeskuksen vuonna 2021 aloittama podcastsarja, jossa keskustellaan osuustoiminnasta. Keskustelut juontaa KSL-opintokeskuksen koulutustuottaja Jukka Peltokoski. Vieraina jaksoissa on vaihtuvia asiantuntijoita ja osuuskunta-aktiiveja. Toisella tuotantokaudella keskustellaan pienosuuskunnista reilun ja kestävän talouden rakentajina.

Suomalaistutkijat kehittivät luontojalanjälkimittarin yrityksille – kansainvälisesti uraauurtava pilottihanke kartoitti S-ryhmän luontohaitat

Luontokadon pysäyttäminen edellyttää yrityksiltä luontohaittojen eli luontojalanjäljen minimoimista, mutta työkalut luontojalanjäljen mittaamiseksi ovat puuttuneet. Nyt Jyväskylän yliopiston, S-ryhmän ja Sitran hankkeessa on kehitetty mallia, joka viitoittaa tietä yrityskentälle ja on kansainvälisestikin uraauurtava.