Osuuskunta Kototuotteelle myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

Ylivieskassa toimivalle Osuuskunta Kototuotteelle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Osuuskunta Kototuote tarjoaa monipuolisia palveluita kotona asumisen tueksi eri elämänvaiheissa. Näitä ovat mm. kotihoiva, henkilökohtainen avustus, veteraaniavustus, lapsiperheiden kotipalvelu, kotisiivous, omaishoitajan sijaisuus, pihatyöt ja talonmiespalvelut, sekä ateriapalvelu. Kototuote työllistää myös heikommassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä esim. työkyvyttömyyseläkkeellä olevia.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Olemme voittoa tavoittelematon yritys, joka tuottaa palveluita kotona asuvien ihmisten arjen tueksi. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet toimintaamme jo vuodesta 1996, jolloin paikalliset käsityöyrittäjät perustivat osuuskunnan toimintansa tueksi.  Parin vuosikymmenen aikana kotiin tuotettavien palveluiden kysyntä kasvoi, ja nyt Kototuote on keskittynyt ainoastaan tarjoamaan apua arkeen, kotiin kannettuna. Olemme ylpeitä siitä, että omalla työllämme – meidän paikallisten ihmisten osaamisella – on luotu ja kehitetty omaa työpaikkaamme. Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertoo siitä, että käytämme varat toiminnan kehittämiseen, kertoo Kototuotteen toimitusjohtaja Toini Heinistö.

Kototuotteen viimeisin kehittämiskohde on asiakkaan kotiin tuotava etälääkäripalvelu, joka tehdään etäyhteydellä kotimaisen Trinitas -lääkäritalon kanssa. Palvelussa hoitaja on fyysisesti asiakkaan luona lääkärikäynnin ajan ja huolehtii tarvittavat mittaukset ja näytteenotot. Haluamme, että asiakkaat ovat tyytyväisiä saamaansa palveluun ja voimme olla vahva yritys alueella tulevaisuudessakin, Heinistö jatkaa.

– Osuuskunta Kototuote tekee tärkeää yhteiskunnallista työtä tarjoamalla tukea kotona asumiseen sekä edistää työllisyyttä mahdollistamalla mm. työkyvyttömyyseläkkeellä olevien työllistymisen työntekijän omien toiveiden ja elämäntilanteen mukaisesti, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Yhteiskunnallinen Yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. www.yhteiskunnallinenyritys.fi. Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Sen tehtävänä on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Osuuskunta Kototuote panostaa kiireettömään ja asiakaslähtöiseen palveluun tehden yhteistyötä kotimaisten toimijoiden kanssa alueen työllisyyttä lisäten. https://www.kototuote.fi/

Jaa artikkeli

Lue myös

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.