Metsä Group ja Royal Wagenborg sopivat yhteisestä hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteesta

Metsä Group ja alankomaalainen varustamo Royal Wagenborg ovat sopineet yhteistyöstä pienentää merikuljetusten ilmastovaikutuksia. Tavoitteena on vähentää Metsä Groupin tuotteiden merikuljetuksista syntyviä hiilidioksidipäästöjä 30 prosentilla (per tonni/maili) vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2021 tasoon.

”Yksi Metsä Groupin strategisista vuoteen 2030 ulottuvista kestävän kehityksen tavoitteista on vähentää oman toimintamme fossiilisia päästöjä ja materiaaleja. Tehtaiden osalta olemme tavoitteen toteuttamisessa jo varsin pitkällä, ja haluamme saavuttaa vastaavia kehitysaskelia myös toimitusketjussamme. Valtaosa tuotteistamme toimitetaan asiakkaillemme meriteitse, ja Royal Wagenborg on meille merkittävä kumppani. Merenkulku edustaa kokonaisuudessaan noin kolmea prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä, ja sen osalta on tärkeää saavuttaa päästövähennyksiä”, sanoo Metsä Groupin hankinta- ja logistiikkajohtaja Jari Voutilainen.

Metsä Group ja Royal Wagenborg perustavat yhteisen työryhmän määrittelemään konkreettiset keinot, joilla päästövähennystavoite voidaan saavuttaa. Toimenpiteet liittyvät esimerkiksi olemassa olevan Wagenborgin laivaston teknisiin ja operatiivisiin toimenpiteisiin, mukaan lukien reittien optimointi ja laivaston kehittäminen. Myös uusien laivatyyppien käyttöä pohditaan päästötavoitteiden saavuttamiseksi.    

”Olemme Royal Wagenborgilla sitoutuneet saavuttamaan paremman ilmaston ja ympäristön. Siksi osallistumme liiketoiminnassamme aktiivisesti hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kunnianhimoisilla tavoitteilla. Tarkastellessamme tähänastisia hiilidioksidipäästöjämme olemme yksi markkinoiden edelläkävijöistä. Itämeren alue on aina ollut meille tärkeä kauppa-alue ja Metsä Group tärkeä kumppani. Olen vakuuttunut, että hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää merkittävästi vain, jos toimenpiteitä tehdään koko toimitusketjussa. Mielestäni tämä kumppanuus Metsän kanssa on oikea tie” sanoo Royal Wagenborgin toimitusjohtaja Egbert Vuursteen.

Jaa artikkeli

Lue myös

LPOnetille myönnetty ympäristösertifikaatti – vastuullisuus on konkreettisia arjen tekoja

Vuoden 2023 aikana LPOnet on ottanut käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, jonka avulla voi toteuttaa systemaattisesti ympäristövastuullisuutta ja seurata tavoitteiden toteutumista. Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.  LPOnet ei kuitenkaan ole rajoittanut vastuullisuusohjelmaansa ainoastaan ympäristöohjelmaan, vaan on sisällyttänyt mukaan myös sosiaalisen sekä taloudellisen vastuullisuuden osa-alueet.

Metsä Group tekee tehdasalueilleen biodiversiteettisuunnitelmat – ensimmäinen kohde Kemissä

Metsä Group vahvistaa luonnon monimuotoisuutta omistamillaan maa-alueilla Kemissä. Yli 650 hehtaarin laajuinen alue käsittää Metsä Groupin tehdasalueen ja maita Kemin kaupunkiympäristössä. Metsä Groupilla on Kemissä rakenteilla oleva biotuotetehdas ja kartonkitehdas. Metsä Groupin tavoitteena on lisätä alueellista biodiversiteettiä kaikilla tehdaspaikkakunnilla, joita on yli 20 eri puolilla Eurooppaa.

OP Ryhmä on asettanut toimialakohtaiset päästövähennystavoitteet energia-, maatalous- ja asuinkiinteistösektoreille

Energia- ja maataloussektori sekä asuntoluotot muodostavat 90,6 prosenttia OP Ryhmän luottosalkun päästöistä. Olennaisuusanalyysiin pohjaten OP Ryhmä on asettanut sektorikohtaiset päästötavoitteet näille kolmelle toimialalle.  – Vastuullisuus on OP Ryhmän strategian ytimessä. Suomen suurimpana yritysrahoittajana ja finanssialan toimijana meillä on tärkeä tehtävä tukea asiakkaitamme kohti hiilineutraalia taloutta. Toimialakohtaisilla päästövähennystavoitteilla vauhditamme osaltamme vihreää siirtymää, sanoo OP Ryhmän ESG- ja vastuullisuusjohtaja Annina Tanhuanpää.