Ilonpalautuksia – yhdessä tekemisen lyhyt oppimäärä

Hei! Olen Maria Ruokonen, osuuskuntayrittäjä Tampereelta, Less Miserables osk:sta. Esittelen teille, hyvät lukijat, Ilonpalautuksia-projektin onnellisempien ihmisten ja työyhteisöjen puolesta.

Yhteistyökumppanini Johanna Vuorenmaan (Hehku visual) kanssa julkaisimme joulukuussa 2015 Ilonpalautuksia-projektistamme alkupalan, e-kirjan yhdessä tekemisestä. Ilonpalautuksia-e-kirja on visuaalinen kartta yhdessä tekemisestä, arjesta ja toisin tekemisen taidosta. Se on kaikkien luettavissa Issuu.com– ja SlideShare.com -palveluissa ja on kuvapainotteisen olomuotonsa ansiosta nopea selata läpi.

[slideshare id=56267285&doc=ilonpalautuksiayhdessatekemisenlyhytoppimaara-151218084036 width=650]

 

Miksi Ilonpalautuksia?

Johannaa ja minua yhdistää Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikkö Proakatemia, josta valmistuimme yrittäjyyden tradenomeiksi vuonna 2013. Proakatemiassa opiskellaan yrittäjyyttä tiimiyrityksissä, jotka tavallisesti ovat osuuskuntia, koska osuuskunta on joustava ja hyväksi havaittu muoto tiimiyritykselle.

Tiimissä oppiminen ja yrittäminen on ollut meille (ja sadoille muille) käänteentekevä tapa opiskella, työskennellä ja tavoitella unelmia. Tiimissä opitaan (työ)elämässä tarvittavia tärkeitä taitoja, kuten itsensä johtamistaitoja, vertaisjohtamista, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, erilaisten näkökulmien arvostamista sekä rohkeutta kokeilla ja luoda uutta.

Ponnistimme eri tiimeistä ja valmistumisen jälkeen jatkoimme kumpikin tahoillamme yrittäjinä, Johanna toiminimellä ja minä tiimitoverini kanssa perustamassamme osuuskunnassa. Intohimo yhteistä asiaa, tiimioppimista ja -yrittäjyyttä kohtaan sai meidät löytämään toisemme ja yhdistämään osaamisemme Ilonpalautuksia varten syksyllä 2014.

Kokemaamme tiimissä oppimisen ja yhdessä tekemisen tapaa ja hyödyllisiä työkaluja haluamme Ilonpalautuksia-projektin avulla jakaa auttaaksemme esimiehiä, tiimejä ja yksilöitä kehittymään ja kehittämään yhdessä. Haluamme kertoa ja näyttää, miten osuuskuntamuotoinen yrittäminen voi auttaa muitakin yritysmuotoja onnistumaan yhdessä. Ilonpalautuksia-e-kirja toimiikin työkaluna sekä esimiehille, tiimeille että yksilöille, ja se on suunnattu jokaiselle, jolla on intohimo ja halu kehittää itseään ja yhteisöään tulokselliseksi ihmislähtöisesti.

 

Mitä se sisältää?

Ilonpalautuksia-e-kirja on jaettu viiden eri teeman alle, joihin voi tutustua järjestyksessä tai poimia kulloinkin itselle ajankohtaisimmat aiheet. Teemat ovat:

  • Johtavat ajatukset: Jaettu visio ja työn merkitys
  • Yksilön polku: Yksilön kehittyminen ja kasvu
  • Toisiaan täydentävä tiimi: Erilaisuudesta voimavara
  • Dialogi: Rakentava vuorovaikutus
  • Luovuus ja oppiminen: Kannustava ja kokeileva kulttuuri

Mukaan e-kirjaan kokosimme myös käytännön esimerkkejä työelämästä. Haastattelimme kahta eri yritystä ohjelmisto- ja sosiaali- ja terveysalalta, joissa ajatellaan toisin ja toimitaan rohkeasti, avoimesti sekä ihmislähtöisesti yhdessä.

 

Mitä seuraavaksi?

Parhaillaan laadimme kokonaista menua työyhteisöä ja yhteistyötä rikastavista työkaluista, joten Ilonpalautuksille on luvassa jatkoa. Kuulemme mielellämme ajatuksiasi: Kolahtiko jokin erityisesti? Mistä haluaisit oppia lisää? Mitä tarpeita juuri sinun yhteisössäsi on? Haluatko jakaa omia hyväksi havaittuja kokemuksiasi kanssamme?

Ilolla,
Maria

Jaa artikkeli

Lue myös

Kuka osuuskunnan omistaa, ellei sen jäsen?

Osuuskunnat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä. Niiden toimintaa ohjataan aivan samoin kuin yleisemmin tunnetussa yhteisömuodossa eli osakeyhtiöissä. Määräysvaltaa käyttävät osuuskunnissa jäsenet, osakeyhtiöissä osakkeenomistajat.

Mikä merkitys demokratialla oikeastaan edes on – yhteiskunnassa tai osuuskunnassa?

Demokratiaa ajatellaan usein lähinnä välineenä. Se on menettelytapa, jolla saadaan kansan tai ainakin enemmistön tahto selville ja parhaassa tapauksessa toteutettua. Huono systeemi, mutta ei olla parempaakaan keksitty, kuten tavataan sanoa. Todellisuudessa demokratia pitää sisällään jotain paljon syvällisempää osallisuuden tunteesta yhteisöllisyyteen. Sellaista mikä on ehkä unohdettu myös demokratiakouluiksi aikoinaan kutsutuissa osuuskunnissa.

Mari Kokko: Osuuskunta on väylä yrittäjyyteen 

Tänään vietetään Yrittäjän päivää. Eikä suotta, sillä yrittäjät ja yritykset yritysmuodosta riippumatta ovat Suomen talouden ja hyvinvoinnin kannalta keskeisiä toimijoita. Luovat työtä ja vastaavat merkittävästä osasta maamme verotuloista.  

Yhteisöexit – Mitä jos perustajat myisivät alustansa käyttäjille?

Maailmalla on esimerkkejä yrityksistä, joiden valtava menestys on tapahtunut asiakasomisteiseksi muuttumisen myötä. Voi olla että ilmiö yleistyy. Ajatuksen ympärille onkin muodostunut muutama vuosi sitten käynnistynyt “yhteisöexit” (exit to community) liike joka pyrkii tekemään tämänkaltaisista omistajanvaihdoksista suositumpia, etenkin teknologiayhtiöiden perustajien parissa. Sen lisäksi että yhteisöexit voisi olla ratkaisu moniin teknologiayhtiöiden ongelmiin, jotka kumpuavat niiden perinteisesti osakeyhtiömuotoisesta omistusmallista, se voisi myös ratkaista haasteita, jotka liittyvät osuuskuntamuotoisten yhtiöiden perustamiseen toimialoille, joilla ne ovat perinteisesti olleet harvinaisia.