Kauppaneuvos Seppo Rytivaaran puhe Pellervon valtuuskunnan kokouksessa 2.12.2016

Pellervo-Seura ry
Valtuuskunnan varapuheenjohtaja
Kauppaneuvos Seppo Rytivaara

Arvoisa valtuuskunta, hyvä puheenjohtaja

Otan Pellervon valtuuskunnan puheenjohtajan tehtävän vastaan suurella kiitollisuudella. Meillä on erityinen vuosi, koska Suomi täyttää 100 vuotta ja kansakunnan rakentajan, järjestömme pioneerin Hedvig Gebhardin syntymästä tulee 150 vuotta.

Osuustoimintamalli on hyvässä vedossa. Osuustoiminta kiinnostaa niin liiketoimintamallina kuin yleisemmin asiakaspinnassa ja jäsenten keskuudessa. Ajatellaan, että jotain omaa pitää olla ja sellainen on juuri yhteinen mallimme.

Tulevaisuus on muutoksia täynnä ja muutosvalmiuksia pitää olla. Edustamani osuuspankkitoiminta, jonka tunnen parhaiten, on varsin suuressa muutoksen tilassa. Digitaalisuus haastaa finanssimaailmaa. Haasteet ovat kuitenkin samat kaikille yrityksille kaikkialla talouselämässä. Kansainvälisen työnjaon muutos, kuluttajakäyttäytymisen trendit, kansainvälinen politiikka ja kauppapolitiikka, teknologian muutokset ja suhdanteet muodostavat suuren kimpun selätettäviä haasteita. Kovalla työllä onnistumme kyllä.

Osuustoiminnan tekemisen meininki ja yhteistyön henki ovat hyvät. Pellervo on yhä kattavammin osuustoiminnan yhteinen foorumi viedä malliamme eteenpäin. S-ryhmän entistä tiiviimpi mukaantulo on asiallisesti ja symbolisestikin voimaannuttavaa. Yhdessä voimme tehdä enemmän.

Toivon lähentymistä myös OP Osuuskunnan kanssa. Toki jäsenenämme on puolentoistasataa osuuspankkia kahdesta pankkiryhmästä. Olisi kuitenkin hienoa saada myös OP Osuuskunta mukaan.

Rakennamme Pellervosta sellaisen yhteistyöalustan osuustoiminnalle kuin jäsenet haluavat. Strategiatyö alkaa suurella innostuksella. Prosessin tulee olla yhtä laadukas kuin lopputuloksen. Pellervo on ohjelmallisesti, roolinsa puolesta ja taloudellisesti kunnossa. Voimme käynnistää matkan seuraavalle kehitysasteelle.

Näillä sanoilla tervehdin valtuuskuntaa ja kaikkia Pellervon jäseniä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Osuustoiminnan arvot muuttuvat teoiksi

Pellervon Päivässä huhtikuussa palkittaan ensimmäistä kertaa Vuoden osuustoimintateko. Teko, jolla on ollut positiivisia heijastuksia tai jättänyt merkittävän vaikutuksen yhteiskuntaan, yhteisöön tai yksilöön.

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon vuosi 2024

Vuoden 2024 alkaessa ja paukkupakkasten paukkuessa Pellervossa hehkuu innostus ja lupaus olla osuustoiminnan eturintamassa. Uudenvuodenlupaus kietoutuu vahvasti strategiaamme ja yhteiseen arvopohjaamme, jota viime vuonna terävöitimme yhdessä henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa. Se on lupaus uteliaisuudesta, aktiivisuudesta ja yhteistyökyvystä.