Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon vuosi 2024

Vuoden 2024 alkaessa ja paukkupakkasten paukkuessa Pellervossa hehkuu innostus ja lupaus olla osuustoiminnan eturintamassa. Uudenvuodenlupaus kietoutuu vahvasti strategiaamme ja yhteiseen arvopohjaamme, jota viime vuonna terävöitimme yhdessä henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa. Se on lupaus uteliaisuudesta, aktiivisuudesta ja yhteistyökyvystä.

Tekemisemme ytimessä on kiinnostus toimintaympäristöstä ja uusista näkökulmista. Haemme tietoa läheltä ja kauempaa. Sparraamme toisiamme, haastamme keskusteluun ja yhdistämme asioita luovasti. Ymmärrämme entistä paremmin osuuskuntien merkityksen yhteiskunnassa ja oppimme tuntemaan niiden mahdollisuudet eri kysymysten ratkaisuissa.

Pellervon voima piilee tuoreimman osuuskuntatiedon ja laajassa oeikun nyt tajusisuuskuntaverkostossa. Meillä on monipuolista osaamista sekä luottamus- että toimihenkilöissä ja vahva sidosryhmäverkosto. Edustamme osuustoiminnan koko kenttää ja käymme jatkuvaa vuoropuhelua eri toimialojen osuuskuntien edustajien kanssa. Samoin teemme tiivistä yhteistyötä muun muassa PTT:n ja Kantar Agrin sekä osuustoiminnan tutkijoiden ja työelämäprofessorien kanssa viedäksemme osuustoiminnan potentiaalia eteenpäin. Hyödynnämme myös kansainvälisiä kumppanuuksia.

Vuosi 2024 on juhlan aikaa Pellervolle, kun järjestö täyttää kunnioitettavat 125 vuotta. Kunkin ajan toimijoilla on ollut omanlaisensa roolinsa ja tehtävänsä eri vuosikymmenillä, aina korostaen osuuskunnan merkitystä yrittämisen ja yhteistyön muotona.

Pellervon valtuuskunta hyväksyi joulukuussa järjestön toimintasuunnitelman vuodelle 2024. Katse kohdistuu tekemisessä tulevaisuuteen ja osuustoiminnan mahdollisuuksiin.

Alkaneen vuoden toimia

Vaikuttamistyön substanssipuolella keskiössä on osuuskuntalaki. Osakeyhtiö- ja osuuskuntalakien päivittämistyö tullaan käynnistämään oikeusministeriön toimesta vuoden alkupuoliskolla. Lisäksi seuraamme valtiovarainministeriössä valmistelussa olevaa finanssialan bonusten verotusten valmistelutyötä.

Tavoitteena on vahvistaa osuustoiminnan tunnettavuutta entisestään. Käynnistämme osuuskuntalähettiläät toiminnan oppilaitoksissa ja jatkamme viestintäkampanjaa somekanavissa. Lisäksi Osuustoiminta-lehden digitaalinen tekeminen ottaa askeleita eteenpäin.

Vuoden aikana tullaan myös laajentamaan ja syventämään osuuskuntatietoa ja selvittämään osuuskuntien vaikutuksia toimintaympäristöönsä.

Edessä on mielenkiintoinen ja työntäyteinen vuosi, jota viedään eteenpäin yhteistyöllä. Pellervon kuulumisia voi seurata somekanaviemme ja uutiskirjeidemme kautta. Ollaan yhteyksissä!

Jaa artikkeli

Lue myös

Osuustoiminnan arvot muuttuvat teoiksi

Pellervon Päivässä huhtikuussa palkittaan ensimmäistä kertaa Vuoden osuustoimintateko. Teko, jolla on ollut positiivisia heijastuksia tai jättänyt merkittävän vaikutuksen yhteiskuntaan, yhteisöön tai yksilöön.