Pellervon valtuuskunnassa kuultiin uudesta eduskunnan osuustoimintaryhmästä

Pellervon valtuuskunnassa kuultiin uudesta eduskunnan osuustoimintaryhmästä

Osuustoimintakeskus Pellervon valtuuskunta piti maanantaina 2.maaliskuuta 2020 kevätkokouksensa Sokos Hotel Presidentissä. Kokouksessa vierailivat myös eduskuntaan juuri perustetun osuustoimintaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antero Laukkanen, KD sekä tutkijatohtori, KTT Antti Talonen Helsingin yliopistosta.

Talonen kertoi uusimmasta keskinäisyyden tutkimuksesta ja sen vahvasta nosteesta sekä miten varmistamme tutkimuksen jatkon. Laukkanen avasi eduskunnan osuustoimintaryhmän ideaa ja toivoa aktiivista yhteistyötä nyt kun yhteinen alusta vaikuttamiselle on luotu.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja keskeinen asia oli tilinpäätös, jonka mukaan järjestön tulos oli hieman budjetoitua parempi ja vastasi edellisten vuosien keskimääräistä tulosta. Myös Pellervo-Media Oy:n alustava tulos on ennakoitua parempi huolimatta isoista henkilöstömuutoksista ja järjestelmähankkeista sekä lehtiuudistuksista.

Lisäksi valtuuskunnalle esiteltiin Pellervon uusi viestintästrategia 2020-2022 sekä Pellervon visuaalinen uudistus.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.