Pellervon Aamu, vieraana MEP Sirpa Pietikäinen: Lisää naisia osuuskuntien hallinnon avainpaikoille!

Päivämäärä:
Avainsanat:

Miksi naisia on edelleen kovin vähän isojen osuuskuntien johdossa? Onko sillä merkitystä?

Pellervon Aamun vieraana on europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Hän toimi aktiivisesti 2000-luvun alussa osuustoiminnan Hedvig-projektissa, jossa tavoitteena oli lisätä naisten ja nuorten osuutta osuuskuntien hallinnossa. Tämän kolmevuotisen projektin päätösseminaari oli nimeltään juhlavasti Naiset, osuustoiminta ja maailmanrauha. Mitä tälle asialle kuuluu nyt? Mikä on muuttunut?

Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus kuuluvat osuustoiminnan keskeisiin arvoihin. Tutkimustulokset monimuotoisten hallitusten positiivisista vaikutuksista ovat kiistattomia. Pellervo on tehnyt tästä aiheesta yhteisen sitoumuksen liittyen valtakunnalliseen Sitoumus 2050 -hankkeeseen:

Osuustoimintayritykset sitoutuvat yhteistyössä kasvattamaan monimuotoista ja tasa-arvoista osuustoimintaa kaikilla päätöksentekoportailla erityisesti hallituksissa sekä yritysten ylimmässä johdossa.
Pellervon valtuuskunta, joulukuu 2019

Sirpa Pietikäinen on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuodesta 2008. Sitä ennen hän toimi kansanedustajana viisi kautta. Euroopan parlamentissa hän kokosi viime vaalikaudella osuustoiminnasta kiinnostuneiden meppien ryhmän eri puolilta Eurooppaa edistämään tämän yritysmuodon asioita.

Pietikäinen pitää tärkeänä tuoda esiin mahdollisimman paljon sitä, että eurooppalainen talouselämä tarvitsee monimuotoista yritystoimintaa. Siis myös osuuskuntia.

Ilmoittaudu

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Yritysmuotona osuuskunta – ja ylpeä siitä! Vieraana tj:t Gustaf Forsberg ja Risto Kantola

Pellervon Aamussa on vuorossa jäsenen näkökulma: Miten yhtiömuoto vaikuttaa menestyvän yrityksen toimintaan ja markkinointistrategiaan? Onko sillä väliä, että asiakkaat tietävät asioivansa osuuskunnan kanssa? Vai onko osuustoiminnan sekoittaminen markkinointiviestintää turhaa koukerointia? Aiheesta keskustelemassa kaksi verkkoyhtiön toimitusjohtajaa Oulun Seudun Sähkön Risto Kantola Ja LPO Netin Gustaf Forsberg.