Pellervon Päivä 2023 – Suomen uudistuminen

Päivämäärä:
Avainsanat:

Miltä näyttää eduskuntavaalien jälkeinen Suomi? Millä eväillä yritykset menestyvät? Miten osuustoiminnan arvot toimivat ihmisten johtamisessa? Pellervon Päivän seminaari tarjoaa monipuolisesti uusia näkökulmia. 

Tule kuulemaan, keskustelemaan ja tutustumaan osuustoiminnasta kiinnostuneisiin ihmisiin! Tämä tilaisuus on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää lisää osuuskuntien toimintaympäristöstä.  

Ohjelma

Klo 11.30 Lounastarjoilu alkaa

Klo 13 -16 Pellervon Päivän seminaari
Talouden ja johtamisen kaikille avoin huipputapahtuma. Näkökulma on osuuskuntien.

Suomen uudistuminen

  • Suomalaisten yritysten näkymät, Emilia Kullas, Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja
  • Keskustelu: Annikka Hurme, Valion toimitusjohtaja, Jaakko Kiander, Kevan toimitusjohtaja ja Meri Obstbaum, Suomen Pankin ennustepäällikkö. Esiintyjiä haastaa Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Päiväkahvi

Osuuskuntien ihmisten johtaminen

  • Osuustoiminnan arvot käytännössä
  • Keskustelu: Susa Nikula, LähiTapiola-ryhmän ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja, Satu Koskinen, Boardman-osaamisverkoston partneri ja Mikko Luoma, johtamisen dosentti ja Hilla Groupin toimitusjohtaja. Keskustelua summaa liiketoiminnan ja johtamisen yritysmuotoilija Riikka Jakovuori.

Tulevaisuus

  • Elina Hiltunen, KTT, futuristi

klo 16.00-17 Suomalaisia sapaksia eli pikkusyötäviä, kuohuvaa ja jälkipuinteja

Paikkana Sokos Hotel Tripla, Helsinki

Osallistumismaksu sis. seminaariohjelma, lounas, kahvit ja suolapalatarjoilu 99 e.

 

Kysyttävää?
Viestintäpäällikkö Maija Hakala, maija.hakala@pellervo.fi tai 050 33 828 73

emilia-kullas

Emilia Kullas

Johtaja

Elinkeinoelämän valtuuskunta

Kullas on toiminut EVA:n johtajana vuodesta 2019, ja aiemmin Talouselämän päätoimittajana. Pellervo on yksi talouspolitiikan ajatushautomoksi luodun EVA:n kuudesta perustajajäsenestä.

Annikka_Hurme

Annikka Hurme

toimitusjohtaja

Valio

Hurme on ollut Valion toimitusjohtaja vuodesta 2014, ja työskennellyt talossa eri tehtävissä vuodesta 1989 lähtien. Valion omistavat osuuskuntien kautta 4000 maidontuottajaa.

jaakko-kiander

Jaakko Kiander

toimitusjohtaja

Keva

Kiander on ekonomisti, joka on toiminut valtio-, kunta- ja kirkon työnantajien eläkevakuuttaja Kevan toimitusjohtajana vuodesta 2021. Hän on myös OP Ryhmän Tutkimussäätiön hallituksen jäsen.

Meri-Obstbaum

Meri Obstbaum

Ennustepäällikkö

Suomen Pankki

Obstbaum on Suomen taloutta koskevien ennusteiden ja talouden seurannasta vastaavan ennustetoimiston päällikkö. Hän on myös Euroopan keskuspankkijärjestön ennustetyöryhmän jäsen.

susa-nikula

Susa Nikula

Johtaja, ihmiset ja kulttuuri

LähiTapiola

Nikula siirtyi LähiTapiolaan vuosi sitten S-ryhmästä, jossa hän teki yli 20 vuoden uran eri HR-tehtävissä, viimeksi SOK:n henkilöstöjohtajana. Häneltä ilmestyi vuonna 2022 kirja Johtamislupaukset.

Satu koskisen kasvokuva

Satu Koskinen

Boardman LJT-ryhmän puheenjohtaja

Boardman on osaamisverkosto, joka kehittää aktiivisen omistajuuden ja hallitustyöskentelyn osaamista Suomessa. Sen liikkeenjohdollinen tutkimusryhmä (LJT) toimii yhdyssiteenä ja verkostojen vahvistajana omistajien, hallitusjäsenten, johdon ja tutkijoiden välillä.

mikko-luoma

Mikko Luoma

Toimitusjohtaja

Hilla Group

Luoma on johtamisen dosentti, joka on työskennellyt sekä henkilöstö- ja toimitusjohtajana että hallitusammattilaisena. Hänen johtamisaiheisista kirjoistaan viimeisin on Johtoryhmän käsikirja (2021).

elina-hiltunen

Elina Hiltunen

KTT, futuristi

Hiltunen on listattu Forbes-julkaisussa 2020 maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon kuuluvaksi. Hän on myös kirjailija ja kemian diplomi-insinööri, joka tekee väitöskirjaa Maanpuolustuskorkeakouluun.

Aamupäiväohjelma

8.30 Aamukahvi, vuosikokousvaltakirjojen tarkistus alkaa.

9.00 Hallinto on paljon vartijana, mutta ymmärtääkö se aina roolinsa? Uusinta tutkimustietoa osuuskauppojen ja osuuspankkien johtamisesta. Anu Puusa, Itä-Suomen yliopisto ja Pasi Sajasalo, Jyväskylän yliopisto. Yritysnäkökulma osuustoimintatutkimusten laajemmasta hyödyntämisestä: Osuuskauppa EePee:n toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

10.00 Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n vuosikokous. Avoin kaikille. Virallinen kutsu lähetetään jäsenille maaliskuussa.

Aluksi esitys: Miten vaaleissa kävi politiikan toimittajan näkökulmasta?
MTV3:n  yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki analysoi vaalitulosta, tulevaa vaalikautta ja hallitusneuvotteluita.

 

Kompensaatio

Osuustoimintakeskus Pellervo pyrkii vähentämään päästöjään ja tähän kuuluu vahvasti tapahtumiemme ilmastovaikutusten tunnistaminen. Kehitämme tapahtumiemme hiilijalanjäljen seurantaa ja kompensoimme Pellervon Päivästä syntyneet päästöt siltä osin kun pystymme ne laskemaan. 

Käytämme Tapahtumien CO₂-laskuria, jonka pohjalta laskemme Pellervon Päivän 2023 hiilijalanjäljen ja kompensoimme sen FFD-Hope -ohjelman kautta. Rahat ohjataan köyhien maiden osuuskuntien ja pientuottajajärjestöjen ilmastohankkeisiin.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Osuuskuntien EU-vaikuttaminen

EU-vaalit lähestyvät: Miten osuuskuntien vaikuttamistyötä tehdään Brysselissä? Mitkä teemat ovat ajankohtaisimpia juuri nyt? Mari Kokon kanssa aiheesta keskustelemassa Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteisen EU-toimiston vetäjä Hanna Leiponen-Syyrakki ja MetsäGroupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tytti Peltonen.   

Perustaisinko osuuskunnan? -webinaari: Osuuskunnan säännöt

Miltä näyttää eduskuntavaalien jälkeinen Suomi? Millä eväillä yritykset menestyvät? Miten osuustoiminnan arvot toimivat ihmisten johtamisessa? Pellervon Päivän seminaari tarjoaa monipuolisesti uusia näkökulmia.  Tule kuulemaan, keskustelemaan ja tutustumaan osuustoiminnasta kiinnostuneisiin ihmisiin! Tämä tilaisuus on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää lisää osuuskuntien toimintaympäristöstä.   Ohjelma Klo 11.30 Lounastarjoilu alkaa Klo 13 -16 Pellervon Päivän seminaari Talouden ja johtamisen

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää? 

Kari Huhtalan väitöstilaisuus tuottajaosuuskuntien hallituksen jäsenten valinnasta

Miltä näyttää eduskuntavaalien jälkeinen Suomi? Millä eväillä yritykset menestyvät? Miten osuustoiminnan arvot toimivat ihmisten johtamisessa? Pellervon Päivän seminaari tarjoaa monipuolisesti uusia näkökulmia.  Tule kuulemaan, keskustelemaan ja tutustumaan osuustoiminnasta kiinnostuneisiin ihmisiin! Tämä tilaisuus on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää lisää osuuskuntien toimintaympäristöstä.   Ohjelma Klo 11.30 Lounastarjoilu alkaa Klo 13 -16 Pellervon Päivän seminaari Talouden ja johtamisen