Pellervon Päivä 2023 – Suomen uudistuminen

Päivämäärä:
Avainsanat:
pp2023-vaaka

Miltä näyttää eduskuntavaalien jälkeinen Suomi? Millä eväillä yritykset menestyvät? Miten osuustoiminnan arvot toimivat ihmisten johtamisessa? Pellervon Päivän seminaari tarjoaa ajateltavaa kaikille osuustoimintayrityksistä kiinnostuneille. Tule kuulemaan, keskustelemaan, tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin! 

Ohjelma

Klo 11.30 Lounastarjoilu alkaa

Klo 13.00 Pellervon Päivän seminaari
Talouden ja johtamisen huipputapahtuma, jonka näkökulma on osuuskuntien

Suomen uudistuminen

  • Suomalaisten yritysten näkymät, Emilia Kullas, Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja
  • Keskustelu: Annikka Hurme, Valion toimitusjohtaja, Jaakko Kiander, Kevan toimitusjohtaja ja Meri Obstbaum, Suomen Pankin ennustepäällikkö. Keskustelun johdattelijana Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Päiväkahvi

Osuuskuntien ihmisten johtaminen

  • Osuustoiminnan arvot käytännössä
  • Keskustelu: Susa Nikula, LähiTapiola-ryhmän ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja ja Mikko Luoma, johtamisen dosentti ja Hilla Groupin toimitusjohtaja

Tulevaisuus

  • Elina Hiltunen, KTT, futuristi

klo 16.00 Suomalaisia sapaksia, kuohuvaa ja jälkipuinteja

Paikkana Sokos Hotel Tripla, Helsinki

Osallistumismaksu sis. seminaariohjelma, lounas, kahvit ja suolapalatarjoilu 99 e. Helmikuun loppuun asti vain 79 e.

 

Aamupäiväohjelma

8.30 Aamukahvi, vuosikokousvaltakirjojen tarkistus alkaa
9.00 Osuustoimintaopetus suomalaisissa yliopistoissa
10.00 Vuosikokous. Esitys: Miten vaaleissa kävi politiikan toimittajan näkökulmasta?

 

Osuustoimintakeskus Pellervo pyrkii vähentämään päästöjään ja tähän kuuluu vahvasti tapahtumiemme ilmastovaikutusten tunnistaminen. Kehitämme tapahtumiemme hiilijalanjäljen seurantaa ja kompensoimme Pellervon Päivästä syntyneet päästöt siltä osin kun pystymme ne laskemaan. 

Käytämme Tapahtumien CO₂-laskuria, jonka pohjalta laskemme Pellervon Päivän 2023 hiilijalanjäljen ja kompensoimme sen FFD-Hope -ohjelman kautta. Rahat ohjataan köyhien maiden osuuskuntien ja pientuottajajärjestöjen ilmastohankkeisiin.

 

Kysyttävää?
Viestintäpäällikkö Maija Hakala, maija.hakala@pellervo.fi tai 050 33 828 73

emilia-kullas

Emilia Kullas

Johtaja

Elinkeinoelämän valtuuskunta

Kullas on toiminut EVA:n johtajana vuodesta 2019, ja aiemmin Talouselämän päätoimittajana. Pellervo on yksi talouspolitiikan ajatushautomoksi luodun EVA:n kuudesta perustajajäsenestä.

Annikka_Hurme

Annikka Hurme

toimitusjohtaja

Valio

Hurme on ollut Valion toimitusjohtaja vuodesta 2014, ja työskennellyt talossa eri tehtävissä vuodesta 1989 lähtien. Valion omistavat osuuskuntien kautta 4500 maidontuottajaa.

jaakko-kiander

Jaakko Kiander

toimitusjohtaja

Keva

Kiander on ekonomisti, joka on toiminut valtio-, kunta- ja kirkon työnantajien eläkevakuuttaja Kevan toimitusjohtajana vuodesta 2021. Hän on myös OP Ryhmän Tutkimussäätiön hallituksen jäsen.

Meri-Obstbaum

Meri Obstbaum

Ennustepäällikkö

Suomen Pankki

Obstbaum on Suomen taloutta koskevien ennusteiden ja talouden seurannasta vastaavan ennustetoimiston päällikkö. Hän on myös Euroopan keskuspankkijärjestön ennustetyöryhmän jäsen.

susa-nikula

Susa Nikula

Johtaja, ihmiset ja kulttuuri

LähiTapiola

Nikula siirtyi LähiTapiolaan vuosi sitten S-ryhmästä, jossa hän teki yli 20 vuoden uran eri HR-tehtävissä, viimeksi SOK:n henkilöstöjohtajana. Häneltä ilmestyi vuonna 2022 kirja Johtamislupaukset.

mikko-luoma

Mikko Luoma

Toimitusjohtaja

Hilla Group

Luoma on johtamisen dosentti, joka on työskennellyt sekä henkilöstö- ja toimitusjohtajana että hallitusammattilaisena. Hänen johtamisaiheisista kirjoistaan viimeisin on Johtoryhmän käsikirja (2021).

 

elina-hiltunen

Elina Hiltunen

KTT, futuristi

Hiltunen on listattu Forbes-julkaisussa 2020 maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon kuuluvaksi. Hän on myös kirjailija ja kemian diplomi-insinööri, joka tekee väitöskirjaa Maanpuolustuskorkeakouluun.

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Päivän teemoja ovat Suomen uudistuminen ja osuustoimintayrityksen johtaminen. Suomi on murrosvaiheessa, uutta hallitusta odotellaan ja tulevaisuutta rakennetaan monien painavien haasteiden keskellä. Millaisia tulevaisuudennäkymiä yrityksille on tarjolla, millaisia valintoja tehdä? Miten tässä maailmassa näyttäytyvät osuustoiminnan arvot kuten kohtuullisuus, yhteisöllisyys, omatoimisuus, vastuullisuus? Mitä tulevaisuudesta sanoo maailman 50 parhaan naisen joukkoon valittu futuristi?

Pellervon vuosikokous

Miltä näyttää eduskuntavaalien jälkeinen Suomi? Millä eväillä yritykset menestyvät? Miten osuustoiminnan arvot toimivat ihmisten johtamisessa? Pellervon Päivän seminaari tarjoaa ajateltavaa kaikille osuustoimintayrityksistä kiinnostuneille. Tule kuulemaan, keskustelemaan, tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin!  Ohjelma Klo 11.30 Lounastarjoilu alkaa Klo 13.00 Pellervon Päivän seminaari Talouden ja johtamisen huipputapahtuma, jonka näkökulma on osuuskuntien Suomen uudistuminen Suomalaisten yritysten näkymät, Emilia