ICA julkisti uuden osuustoimintalogonsa

ICA logoUusi, maailmalaajuiseen käyttöön tarkoitettu osuustoimintalogo julkistettiin ICA:n konferenssissa Kapkaupungissa. Logon suunnitteli brittiläinen osuuskunta Calverts.

Dame Pauline Greenin, ICA:n puheenjohtajan mukaan uudelle brändille on ollut todellista tarvetta ympäri maailman jo pitkään. Kansainvälisen osuustoimintavuoden YK-logoakin käytettiin erittäin laajasti. Logo suunniteltiin ICA:n jäseniltä kerätyn palautteen perusteella. Luotu logo, värimaailma, iskulause sekä brändikieli ovat sellaisia, että kaikki osuuskunnat voivat samaistua niihin ja erottua muista yritysmuodoista.

Logo on myös osa ICA:n Blueprintiä, joka on Kansainvälistä osuustoiminnan kehityksen vuosikymmentä varten luotu toimintasuunnitelma. Siinä on annettu suuri merkitys osuustoiminnan yhteiselle identiteetille, jota uusi logokin edustaa. ICA uskoo, että olemalla sen jäsen, käyttämällä .coop – loppuista verkko-osoitetta sekä nyt hyödyntämällä tätä uutta logoa, saadaan kansainvälinen osuustoimintaverkosto entistä tiiviimmäksi.

ICA toivoo, että osuuskunnat ja keskinäiset yhtiöt pohtisivat miten voisivat hyödyntää uutta logoa omissa materiaaleissaan, verkkosivuillaan, sosiaalisessa mediassa tai asiakasviestinnässä ja tuotteissa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.