HKScan osti puolet Paimion Teurastamosta

HKScan Finland Oy tiedotti ostaneensa 50 prosentin osuuden Paimion Teurastamo Oy:stä osana kannattavan kasvun strategiaansa. Myyjänä oli turkulainen Kaivon Liha Kaunismaa Oy, joka jatkaa yhtiön omistajana 50 prosentin osuudella. Kaupan myötä Paimion Teurastamosta tulee HKScanin konserniyhtiö.

Paimion Teurastamo on keskittynyt nautojen teurastukseen ja se toimii vuonna 2012 käyttöönotetuissa tiloissa Paimiossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 13,8 miljoonaa euroa ja sen toiminta on kannattavaa.  Yhtiö teurasti viime vuonna yli 20 000 nautaa ja alkuvuoden 2015 aikana teurastusmäärät ovat olleet kasvussa. Paimion Teurastamo työllistää noin 40 henkilöä.

Paimion Teurastamon toimitusjohtaja Mika Kaunismaa jatkaa tehtävässään, kuten myös Paimion Teurastamon eläinhankintaorganisaatio.

HKScan on tehnyt yhteistyötä Paimion Teurastamon kanssa rahtiteurastuksessa jo pitkään. Tämän lisäksi HKScan on toimittanut liharaaka-ainetta Kaivon Lihalle.

HKScanin toimitusjohtajan Hannu Kottosen mukaan kauppa tukee konsernin naudanlihaan liittyvää strategista projektia, jolla haetaan innovaatioita ja entistä kuluttajalähtöisempää naudanlihan tuotteistusta konsernin kaikilla kotimarkkinoilla. Kuluttajat ja asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia muun muassa lähialueiden pihvikarja- ja luomutuotteista.

HKScanilla on nautateurastamo myös Outokummussa. HKScan haluaa Hannu Kottosen mukaan vahvistaa naudan hankintaa pitkäjänteisesti. Kahden nautateurastamon mallissa eläinkuljetusten etäisyydet ovat mahdollisimman lyhyet, jonka lisäksi malli tarjoaa sopimustuottajille nopeutta ja joustavuutta eläinten noutoihin.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.