OT-lehden teemanumero ”Jäsenten ääni kuuluviin” ilmestyi

Osuustoiminta-lehden mm. jäsenyyden merkitykseen keskittyvässä numerossa pohditaan jäsenen roolia osuuskunnassa. 

Jäsenyydestä ajatuksiaan kertoi mm. Pellervo-Seuran hallituksen varapuheenjohtaja, maatalousyrittäjä Tiina Linnainmaa. Hän ymmärtää tuottajia, jotka tiukassa rahatilanteessa miettivät, paljonko osuustoiminta saa heille maksaa.

Linnainmaa ei itse uskaltaisi lähteä sopimustuottajaksi ilman osuuskunnan turvaa.

”Vaarana olisi, että toinen osapuoli voi päättää yhteistyön omien tarpeidensa mukaan. Valio on hankintaosuuskuntiensa omistama, eikä voi tällaista liikettä tehdä. Esimerkiksi Venäjä-pakotteiden tultua Valio käänsi parissa tunnissa kaiken maitoprosessinsa toisaalle eikä jättänyt yhtään litraa ottamatta”, toteaa Linnainmaa Osuustoiminta-lehden haastattelussa.

Hän on myös Osuuskunta Länsi-Maidon hallintoneuvoston jäsen ja MTK:n valtuuskunnan 1. varapuheenjohtaja.

MTK on kritisoinut julkisuudessa alhaisia tuottajahintoja. Uusi sysäys keskustelulle tuli tammikuussa, kun S-ryhmä aloitti halpuuttamiskampanjansa.

Tiina Linnainmaa kertoo, että SOK:n markkinointijohtaja Veli-Pekka Ääri haluaa keskustella MTK:n kanssa kaupan ja tuottajan rooleista tuotantoketjussa. Keskustelu järjestetään marraskuussa.

”Hän on voimakkaasti sitä mieltä, että S-ryhmä on suomalaisena osuustoimijana suomalaisen kuluttajan tukena. Hyvä niin, mutta onko tapa oikea. Nyt tarvittaisiin jo reiluuttamista.”

Lue lisää Osuustoiminta-lehden verkkosivuilta

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.